از پوشک گرفتن بچه در سه روز

روزه کودک را از پوشک بگیرید + آموزش کامل

پوشک گرفتن کودک ، جداکردن کودک از پوشک
از پوشک گرفتن کودک یکی از مراحل سخت برای مادران است که می توانند با رعایت نکات ساده و روش صحیح کودک بدون پوشک این کار را به آسانی انجام دهند.

در سه روز کودک خود را از پوشک بگیرید

برای بسیاری از مادران پوشک گرفتن کودک مانند یک رویا است و اینکه فقط در چند روز یا حتی در طول یک بعدازظهر کودک شما بتواند بی دردسر از توالت استفاده کند، باور نکردنی به نظر می آید. اغلب مادرها به مشکلاتی که در این راه مانند همه سختی های مربوط به فرش و شلوار و آب کشی فکر می کنند .پوشک گرفتن کودک

پوشک گرفتن کودک

در این قسمت از نمناک روش آموزش سریع پوشک گرفتن کودک را در 3 روز ارائه می کنیم . اما استفاده از این روش بدین معنا است که کودک استفاده از توالت را به پوشک ترجیح خواهد داد و شما باید به او کمک کنید تا به طور کامل استفاده از توالت را یاد بگیرد.

پوشک گرفتن کودک

برای از پوشک گرفتن کودک از چه روشی استفاده کنیم؟

خودتان برای آموزش توالت آماده اید؟!

تکنیک کودک بی پوشک روشی است که در آن کودک «بدون پوشک» در خانه رها می شود و احتمال خرابکاری و آب کشی در این روش بیشتر از همه روش ها وجود دارد . بنابراین اگر این کارها از عهده تان خارج است از تکنیک های دیگری برای گرفتن کودک از پوشک مانند استفاده از شورت های آموزشی که بیش از سه روز امکان گرفتن کودک از پوشک را فراهم می کنند ، استفاده کنید .

گرفتن پوشک کودک در 3 سوت

انجام روش هایی برای گرفتن کودک از پوشک که مادر در ساعات مشخصی کودک را به دستشویی می برد و در برخی ساعات او را پوشک می کند ، ممکن است ماه ها به طول انجامند. اما گرفتن پوشک کودک در 3 روز یک روش تضمینی چند روزه است که اگر قوانین آن را رعایت کنید می توانید کودک را راحت از پوشک جدا کنید. در این روش باید کودکتان را لخت رها کنید اما اگر این موضوع برای شما غیرقابل تحمل است، از روش دیگری استفاده کنید.

گرفتن پوشک کودک

روش از پوشک گرفتن کودک در سه روز

آموزش توالت به کودک

  • چند لگن مخصوص برای هر جای خانه مانند اتاق ، هال، آشپزخانه، توالت و حمام تهیه کنید تا کودک بتواند راحت به تنهایی روی آن بنشنید.
  • بعد از هربار استفاده از لگن به کودکتان هر چیزی که کودک شما دوست دارد و شما معمولا او را از خوردن اش محروم می کنید مانند آب یا آبمیوه و ... به عنوان جایزه استفاده کنید.
  • برای پاک کردن رخدادهای تصادفی باید حتما شلنگ یا ظرف آب و دستمال و سطل و ... قابل دسترس داشته باشید.
  • برای زمانهایی که بیرون از خانه هستید چند دست شلوار یا شورت راحت که فوری پایین بیایند، داشته باشید.
  • برای جاهایی که نمی خواهید کثیف شود چند دست زیرانداز جاذب آب یک بار مصرف تهیه کنید و مثلا آنها را زیر روکش اصلی صندلی ماشین یا مبلتان طوری پهن کنید که کودک تان متوجه آن نشود.

لگن های توالت کودک

تهیه چند لگن مخصوص برای پوشک گرفتن کودک

یک ماه قبل از شروع پوشک گرفتن کودک

ابتدا قبل از شروع برنامه آموزش توالت ، آمادگی کودک خود را بسنجید و بررسی کنید آیا فرزندتان بعد از هر بار دستشویی برای 2 ساعت یا بیشتر خشک می ماند یا خیر ، و اینکه بعد از این 2 ساعت دوست ندارد پوشکش کنید و از شما می خواهد که به توالت برود، در روزساعات مشخصی را مدفوع می کند.

این نشانه ها بیشتر در کودکان 28 ماهه نمود پیدا می کند و هر اندازه سن کودک بیشتر از 28 ماه و نزدیک تر به 3 سالگی باشد، در این روش موفقیت بیشتری حاصل می شود.

برنامه خود را طوری تنظیم کنید که در این سه روز اری برای انجام نداشته باشید و فقط بر روی آموزش توالت تمرکز کنید. در این سه روزاز یک نفر دیگر (پدر، مادربزرگ یا پرستار)دیگر کمک بگیرید تا موفقیت بیشتری کسب کنید.

سن پوشک گرفتن کودک

روش های صحیح از پوشک گرفتن کودک

برای اینکه کودک را به خاطر موفقیتش تشویق کنید و به او انگیزه بدهید تا راه را ادامه دهد نوعی «سرود توالت» اختراع کنید. این سرود می تواند یک آواز ، یک هورای دسته جمعی یا یک رقص 3 نفره همراه با پرت کردن کودک به هوا باشد ، انتخاب این سرود به علایق کودک بستگی دارد .

کودک تان را 2 تا 5 هفته قبل از شروع آموزش، با لگنش آشنا کنید و زمانی که خودتان، همسرتان و... به توالت می روید، به او بگویید می خواهید چه کاری انجام دهید و همه مراحل توالت را از پایین کشیدن شلوار تا سیفون و شستن دست ها برای او توضیح بدهید.

برای اینکه کودک حس کند توالت رفتن یک تفریح خانوادگی است بعد از توالت، همراه با همسرتان برای خودتان سرود توالت بخوانید ، همچنین شما می توانید برای عروسک های کودک تان نیز این کار را اجرا کنید و همه مراحل رفتن به توالت را به او نشان بدهید.

توالت رفتن کودکان

تشویق کودک برای توالت رفتن

یک هفته قبل از شروع پوشک گرفتن کودک

قبل از اینکه کودکتان را از پوشک بگیرید ، یک بسته پوشک را به کودک تان نشان بدهید و به او بگویید از این روز ( روزی که قرار است کودک را از پوشک بگیرید ) قرار است دیگر از این ها استفاده نکنی و به این پوشک ها نیاز ندارید.

از پوشک گرفتن را یک ماجرای هیجان انگیز معرفی کنید و به او بگویید هر وقت این بسته پوشک تمام شد، دیگر تو به پوشک احتیاج نداری و می توانی آزاد باشی . از دلایل کارآمدی این روش که نام آن «کودک، بی پوشک» است ، این است که بچه ها عاشق بی لباس گشتن در خانه هستند.

کودک بی پوشک

بهترین روش از پوشک گرفتن کودک

اولین روز آموزش از پوشک گرفتن کودک

وقتی کودکتان از خواب بیدار می شود شما نیز با او از خواب بیدار شوید . برای کودکتان لباس راحتی را بپوشانید که بتواند با آن راحت بر روی لگن بنشیند . این لباس بهتر است برای دخترها دامن کوتاه بدون شورت باشد و برای پسران پوشاندن تنها یک شورت راحت کافی است . اکنون به کودکتان دقت کنید و اگر در او علائمی برای نیاز به دستشویی رفتن دیدید، او را سریع به لگن نزدیک تر ببرید.

در طول روز اجازه دهید کودکتان میوه و کلی آب و آبمیوه و شربت بخورد و شما نیز او را در این کار همراهی کنید . هرگاه خودتان نیاز به توالت داشتید ، به او نیز بگویید لگن را نشان دهید و برایش توضیح دهید که باید چه کند و از او چه می خواهید .

اگر کودکتان روی لگن نشست و کارش را انجام داد حتی اگر قطره های کمی از ادرار را در لگن ریخته بود و مابقی روی زمین ریخته شده بود ، او را تشویق دهید و به او جایزه دهید و سرود توالت را با هم بخوانید .

لباس برای از پوشک گرفتن

لباس مناسب برای از پوشک گرفتن کودک

پس از اینکه کودک این روش را همانطور که در ادامه این بخش از نمناک بیشتر توضیح داده شده است 10 تا 12 بار، تکرارکرد احتمالا دیگر می تواند به طور مستقل از لگن استفاده کند .

اگر کودک شما در حین دستشویی کردن مبل یا فرش را کثیف کرد به او با یک لحن آرام اما کمی ناراحت بگویید «جیش (یا پی پی) توی لگن!» و هیچگاه نگویید «چیزی نیست!» سپس همراه با کودکتان فرش و مبل را تمیز کنید. به هیچ وجه سرش داد نزنید تا او به خاطر کاری که کرده شرمنده شود.

به کودک خود قبل از زمان خواب بعدازظهر و خواب شبانه، بگویید وقت توالت است و این جمله را امری بکار ببرید و اگر از کودک خود جمله سوالی که می خواهد به توالت برود یا نه، جوابش نه خواهد بود پس هیچگاه اینگونه از او نپرسید . بعد از رفتن به توالت کودکتان را پوشک کنید، فقط در صورتی این کار را انجام ندهید که مطمئن باشید او تا بیدار شدن خشک می ماند.

روش توالت رفتن کودک

از پوشک گرفتن کودک با رفتارهای صحیح

روز دوم آموزش از پوشک گرفتن کودک

مانند روز اول تمام نکاتی را که گفتیم رعایت کنید و ادامه دهید . اما در روز دوم بعد از ظهر یک ساعت بیرون بروید . قبل از بیرون رفتن از کودک بخواهید بر روی لگن بنشیند و کارش را انجام دهد سپس سریع از خانه بیرون بروید تا او بیاموزد که بین زمان بیرون رفتن از خانه و دستشویی کردن، ارتباطی وجود دارد. همانطور که گفتیم قبل از بیرون رفتن از او بخواهید که توالت کند و با این طریق کودک تان را با «توالت درخواستی» آشنا نمایید.

یک شلوار راحت هنگام بیرون رفتن پای کودک تان بپوشانید وبرای او ازپوشک یا شورت آموزشی استفاده نکنید. در این روش باید کودک چه داخل خانه و چه بیرون آن آزاد باشد. قبل از بیرون رفتن حتما چند دست لباس با خودتان بردارید؛ شاید این لباس ها به کارتان آید.

جایی نزدیک به خانه را برای بیرون رفتن انتخاب کنید تا پیاده به آنجا بروید. در اینصورت می توانید با خودتان یک لگن کوچک نیز حمل کنید. در این مرحله، نباید انتظار داشته باشید که کودکتان بتواند خودش را یک ساعت نگه دارد.

پوشک نکردن کودک

چگونگی از پوشک گرفتن کودک در سه روز

روز سوم آموزش از پوشک گرفتن کودک

در روز سوم نیز همان روش روز اول را تکرار کنید اما صبح یک ساعت و عصر نیز یک ساعت بیرون بروید و هر بار قبل از بیرون رفتن از کودک تان بخواهید توالت کند. برای بیرون رفتن همان کارهای که در روز دوم توضیح دادیم انجام دهید یعنی شلوار راحت، لگن کوچک همراه و لباس های اضافه فراموش نشود.

بعـد از آموزش از پوشک گرفتن کودک

بعد از این تعطیلات سه روزه از کودک انتظار می رود که هر بار نیاز به دفع پیدا کرد ،خودش را به لگن برساند یا به شما بگوید که او را همراهی کنید ولی برای رسیدن به هدف ، همچنان باید انتظار اتفاقاتی را از کودک داشته باشید.

بگذارید کودک تان در 3 ماه آینده، با شورت یا با یک شلوار راحت در خانه بچرخد و تنها از پوشک هنگام خواب شبانه استفاده کنید. بیرون از خانه شلوارهای راحت که پایین کشیدن شان ساده است را به کودک بپوشانید.

وقتی به کودک شورت های آموزشی یا لباس های زیر تنگ می پوشانید در او حس پوشک را ایجاد می کنید و استفاده از آن ها قبل از 3 ماه باعث می شود که کودک تان توی همان ها کارش را انجام بدهد اما بعد از 3 ماه استفاده از این شورت و لباس ها اشکالی ندارد.

هنگام بیرون رفتن ، به همراه خود یک لگن کوچک نیز ببرید و در دستشویی های عمومی از آن استفاده کنید یا از تبدیل های توالت فرنگی برای او استفاده کنید. بعد از توالت حتما دست های خود و کودک تان را بشویید.

لباس پوشک گرفتن کودک

استفاده از لباس های راحت برای از پوشک گرفتن کودک

اگر آموزش 3 روزه پوشک گرفتن کودک جواب نداد 

اگر کودکتان بعد از آموزش 3 روزه برای استفاده از لگن اشتیاقی نداشت ، 6 تا 8 هفته به او استراحت دهید و دوباره این روش را بکار ببرید . اگر این روش موفقیتی کمتر از 75درصد برای کودک تان داشت و اینکه خیس شدن زیر پایش برای او اهمیتی نداشت ، آموزش را متوقف کنید و آن را به زمانی بعد موکول کنید.

فواید روش آموزش 3 روزه «کودک، بدون پوشک»

روش آموزش 3 روزه «کودک، بدون پوشک» روش آسان است که هر فردی می تواند این روش را دنبال کند.

اگر فکر می کنید با آموزش توالت رفتن فرزندتان دچار اضطراب می شود و یا آموزش آن برای کودک غیر ممکن است، این روش «کودک، بدون پوشک» را انتخاب کنید!

روش «کودک، بدون پوشک» خیلی سریع جواب می دهدو برای مادرهای شاغل و مادرانی که سفر کاری در پیش دارند و یا انتظار فرزند دوم را می کشند و نمی توانند وقت زیادی برای آموزش کودک خود بگذارند بسیار موثر است .

در روش آموزش 3 روزه «کودک، بدون پوشک» کودک تان به خودش افتخار می کند و احساس استقلال می یابد.

شما با استفاده از روش آموزش 3 روزه «کودک، بدون پوشک» می توانید پول هایی که خرج خریدن پوشک می کرده اید، را پس انداز کنید.

روش آموزش 3 روزه «کودک، بدون پوشک» می تواند کمک کند که به خاطر پوشک های کثیف تان کمتر به محیط زیست آسیب وارد کنید .

در این روش گفته شده در نمناک نباید به کودک جایزه بدهید و فقط باید برای تشویق کودک از سرود توالت یا یک آواز تشویقی استفاده کنیدپس نگران این نباشید که کودک تان برای توالت به جایزه وابستگی پیدا می کند.

روش آموزش 3 روزه «کودک، بدون پوشک» توالت را به یک فعالیت مفرح برای کودک تبدیل می کند و با آن می توانید از بیزار شدن کودک از توالت و دنبال او دویدن برای بردن به توالت جلوگیری کنید.

آموزش توالت رفتن کودکان

 آسان ترین روش از پوشک گرفتن کودک

مضرات روش آموزش 3 روزه «کودک، بدون پوشک»

ماندن 3 روز متوالی در خانه و بررسی متوجه نشانه های کودک برای توالت رفتن کمی دشوار است اما این دشواری معمولا در روز اول است و در روزهای دیگر راحت تر می شود.

در صورتی که شما و همسرتان شاغل باشید، این موضوع برایتان سخت می شود و شما و او به یکی دو روز مرخصی نیاز دارید.

شاید برایتان خوشایند نباشد که کودک تان 3 روز در خانه لخت بگردد.

ممکن است شما بردن کودکتان به توالت همراه خود را برای نشان دادن مراحل کار به او غیراخلاقی بدانید البته این به وضعیت فرهنگی خودتان مربوط است و باید روشی مطابق نظرتان ، انتخاب کنید.

اگر نمی پسندید کودک تان کاملا لخت باشد، برای دخترتان یک دامن یا برای پسرتان یک شورت راحت بپوشانید .

بهتر است این روش را در تابستان اجرا کنید اما اگر فصل سرما را برای اجرای این روش انتخاب کرده اید دمای شوفاژهای خانه را کمی زیاد کنید .

آموزش از پوشک گرفتن کودکان

معایب از پوشک گرفتن کودک در سه روز

چند تجربه واقعی برای اجرای برنامه «کودک بدون پوشک»

این برنامه را در ناامیدی تمام وقتی که کودک دومم را باردار بودم آغاز کردم و دوست داشتم این قضیه هر چه زود تر پایان یابد، اما امید نداشتم. روز اول بسیار ناامید کننده بود و حتی دخترم متوجه نمی شد که زیر پای خود ادرار کرده و برای رسیدن به لگن تلاشی نمی کرد. وقتی روز اول تمام شد اطمینان یافتم که اشتباه کرده و زود اقدام کرده ام.

تعداد لباس های شسته شده دخترم 12 تا بود و هیچ حوله و دستمال خشکی برای تمیز کردن و آب کشیدن خانه دیگر نداشتیم. من کمردرد گرفته بودم و همسرم کل روز در حال حوله شستن بود. روز دوم خیلی بهتر از روز اول بود و تعداد آب کشی ها به 3 بار رسید و دخترم بار سعی می کرد خودش را به لگن برساند، اما برخی اوقات موفق نمی شد. روز سوم عالی بود ،آبکشی تمام شد و این روش موفقیت آمیز بود.

برای اجرای این روش پوشک گرفتن کودک این نکات را رعایت کنید :

قاطع باشید.

به خودتان 3 روز دیگر همه سختی ها تمام می شود و موفق خواهید شد.

خودتان را نترسانید

از زمان های دور به ماجرا فکر نکنید و خودتان را نترسانیدزیرا اجرای این روش ساده تر از چیزی است که فکرش را می کنید.

فواید از پوشک گرفتن کودک

روش سه روزه از پوشک گرفتن کودک

نکاتی که باید هنگام از پوشک گرفتن کودک رعایت کنید

فرش ها یا مبل های تان را جمع کنید

اگر برای فرش ها یا مبل های تان نگرانید، می توانید فرش ها را جمع و روی مبل های تان روکش بکشید و سرامیک ها را راحت تر آب بکشید.

محل مورد نظر را جذاب کنید

اگر همه جای خانه تان را نمی توانید شلنگ بکشید، جایی در خانه تان را که آب کشیدنش آسان تر است برای کودک تان جذاب کنید اسباب بازی های او را هم همان جا بگذارید .

لگن را دم دست بگذارید!

عضلات کودکان آن قدر سفت نیست که بتواند جلوی ریزش ادرار را تا رسیدن به لگن بگیرد پس لگن را دم دست بگذارید زیرا برخی از کودکان به خاطر دوری لگن به سراغ آن نمی روند .شما می توانید وسط خانه یا اتاق یا آشپزخانه یک زیرانداز ضدآب بیندازید و لگن را رویش بگذارید. این گونه موفقیت و در نتیجه اعتماد به نفس کودک بالاتر می رود .

لگن مخصوص پوشک گرفتن کودک

جای مناسب لگن برای از پوشک گرفتن کودک

جایزه تعیین کنید

اگر کودک تان روی لگن نشست و کارش را انجام داد، موفقیتش را به او تبریک بگویید و می توانید به جای سرود توالت، ه کودکتان شکلات و چیپس و یا قول یک سه چرخه را بدهید.

چطور همه جا را تمیز کنیم؟

در این روش احتمال کثیف کردن همه جا توسط کودک وجود دارد و شاید شما مجبور شوید چند جا را آب بکشید، پس از قبل خودتان را آماده کنید.

برای تمیز کردن و آب کشیدن زمین، از آب جاری یا کر استفاده کنید.

1. ابتدا عین نجاست (ادرار یا مدفوع) را با یک دستمال کاغذی خشک کنید .

2. یک شلنگ رابه شیر آب وصل کنید و روی نجسی آب بگیرید. در صورتی در آن محل آب رو (چاه) وجود داشته باشد ، کارتان آسان تر است و می توانید بدون پخش و پلا شدن آب، روی نجاست آب بگیرید تا وارد راه آب شود.

تمیزکردن کثیف کاری کودکان

تمیز کردن نجاست ادرار کودکان از خانه

3. اگر راه آب وجود نداشته باشد و وسط هال یا پذیرایی یا اتاق نجس شده باشد ، بعد از تمیز کردن نجاست، گرداگرد محل نجاست را حوله یا دستمال برای بیرون نریختن آب به بیرون بچینید و سپس روی نجاست آب بریزید.

حالا آب را با حوله ها کاملا خشک کنید به صورتی که آب به قسمت های بیرون راه نیابد و در یک لگن حوله ها را بیندازید. در صورت استفاده از آب شلنگ با یک بار آب ریختن و کاملا جمع کردن، محل تمیز می شود. اما اگر با پارچ آب، آب می ریزید، 3 بار این کار را تکرار کنید و محل را خشک کنید تا محل پاک شود.

4. برای شستشوی لباس های بچه آن ها را زیر شیر آب بگیرید و چند بار خیس کنید و بشویید تا اطمینان یابید که آب درونش بیرون آمده و تمیز شده.است.

5.برای شستن کودک بچه را زیاد نشویید و اذیت نکنید و فقط یک بار آب ریختن با شلنگ کافی است.

6.در صورت نجس شدن وسایلی مثل مبل و میز بهترین راه این است که آن ها را به حمام انتقال دهید و آب شلنگ روی آن بگیرید در غیر این صورت روش آب ریختن و خشک کردن را بکار ببرید.

از پوشک گرفتن کودک در زمستان

والدین در دوسال اول زندگی کودکشان با دو چالش اساسی روبه‌رو می شوند. یکی گرفتن شیر از کودک و دیگری آموزش دستشویی رفتن به کودکاشان؛ من هم مانند هر مادر دیگری با این دو روبه‌رو شدم. برای گرفتن پوشک از پسرم خیلی استرس داشتم و اطلاعاتم واقعاً کم بود. بنابراین شروع کردم به گشتن بهترین راه برای گرفتن پوشک از کودک راه ها و مطالب زیادی در این باره خواندم و قصد دارم تجربه خودم و تمام نکاتی که بسیار به من کمک کرد و واقعاً تأثیرگذار بود را براتون بنویسم.

اگر بخوام خیلی کوتاه به روش گرفتن پوشک از کودک اشاره کنم این است که:

  • به کودک خودتون مایعات فراوان بدید،
  • اون رو مدام هر ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به دستشویی ببرید.
  • تا ۳ الی یک هفته این روش را تکرار کنید تا یاد بگیرد.

اما برای اینکه در این بین چالش کمتری داشته باشید، حتماً ادامه این پست و نکات آن را بخوانید. بهتون خیلی کمک میکنه. اینها نکاتی هستند که دوست داشتم یکی به من بگه.

اولین گام برای گرفتن پوشک از کودک

اولین گام برای گرفتن پوشک از کودک این است که بدانید فرزندتان برای دستشویی رفتن آماده است یا نه؟

بهترین سن برای از پوشک گرفتن بچه بین ۱۸ ماهگی و ۲ سالگی است. اما همه چیز به فرزند شما و آمادگی او بستگی دارد. شاید سن از پوشک گرفتن کودک شما کمتر یا حتی بیشتر باشد.

نکاتی که در ادامه ذکر شده تا حد زیادی می تواند به شما کمک کند تا بدانید آیا فرزند شما آمادگی از پوشک گرفتن را دارد یا نه؟
 آیا کودک شما برای از پوشک گرفتن آماده هست یا نه

علائمی که می‌تواند به شما کمک کند تشخیص دهید آیا کودک شما برای از پوشک گرفتن آماده هست یا نه ؟

  • کودک باید توانایی راه رفتن را داشته باشد و کمی بتواند سرپا بشیند. یعنی در راه رفتن و ایستادن مهارت پیدا کرده باشد.
  • بتواند تعدادی کلمه بگوید مثلا “بله” یا “نه” و …
  • از اینکه خیس باشد اذیت می‌شود و  از شما می‌خواهد پوشکش را باز کنید یا خودش سعی می‌کند پوشکش را باز کند.
  • وقتی مدفوع می‌کند یا پوشکش خیلی خیس است، شما را خبر می‌کند.
  • پوشکش حداقل برای ۲ ساعت خشک می‌ماند.

توجه کنید که لازم نیست فرزندتان همه این نشانه‌ها را داشته باشد. بلکه اگر شما بعنوان مادر که بیشترین وقت را با فرزندتان هستید؛ حدس بزنید که او آماده است کافی است. و این نشانه ها می تواند بیشتر شما را راهنمایی کند.

از پوشک گرفتن کودک چقدر طول می کشد :

گرفتن پوشک از بچه در ۳ روز امکان پذیر است و با روشی که در ادامه خواهم گفت، کودک شما احتمالاً بتواند در ۳ روز دستشویی کردن در توالت را یادبگیرد؛

اما باید بدانید کامل گرفتن پوشک از کودک و آموزش کامل دستشویی رفتن کودک زمانی بین ۳ روز تا ۴ ماه طول می‌کشد و همه چیز به کودک شما و  طرز رفتار شما بستگی دارد. پس سعی کنید آرام و صبور باشید تا هم خودتان و هم فرزندتان اذیت نشوید.

روش گرفتن پوشک از بچه :

۱- وقتی پوشک بچه را کندید، در ۳ روز تا یک هفته اول سعی کنید از خانه بیرون نروید. پس بهتر است زمانی برای گرفتن پوشک کودک انتخاب کنید، که قصد سفر، مهمانی رفتن و حتی جابجایی منزل خود را نداشته باشید. (پارک رفتن اشکالی ندارد.)

اما چرا؟

فرزند شما یک تغییر بزرگ را تجربه می‌کند. پس اجازه دهید این تغییر را در یک جا، یعنی دستشویی خانه‌ی خودتان، تجربه کند تا در جاهای مختلف، بعضی از بچه‌ها حتی تا ۳ ماه اول دوست ندارند در جایی دیگری جز خانه خودشان به دستشویی بروند. پس سعی کنید بیرون رفتن‌های خود را کم کنید یا حتی المکان زمان آن‌ها را کوتاه کنید.

همچنین خودتان راحت تر هستید و آرامش خیال بیشتری دارید و این آرامش شما به بچه هم منتقل می شود. و نباید مدام نگران دستشویی کردن او در جایی که نباید، باشید.

۲- ۳ روز تا یک هفته اول مدام به کودک خود مایعات مثل چای، شربت، آبمیوه بدهید. به دو دلیل:

  •  کودک عادت کرده در پوشک دستشویی کند؛ بنابراین ممکن است بعد از باز کردن پوشک او دچار یبوست شود. خوردن مایعات جلوی این اتفاق را میگیرد. البته به آنها در این دوره برای جلوگیری از یبوست غذاهای فیبردار هم بدهید.
  •  با دادن مایعات فراوان به کودک، او مدام احساس دستشویی می‌کند و شما می‌توانید هر ۲۰ دقیقه الی ۳۰ دقیقه از او سوال کنید که مامان دیش داری یا هر جمله‌ای که خودتان مناسب می‌دانید و البته در روزهای اول هر ۲۰ دقیقه علاوه بر سوال، او را به دستشویی ببرید و مدام تکرار کنید، مثلاً ” سبحان می‌خواد بره دیش کنه،” که بچه بفهمد معنای دیش کردن چیست و چگونه باید نیازش به دستشویی را بیان کند.

توجه: برای ۳ روز اول بطور منظم و مدام از کودک خود بپرسید دستشویی دارد یا نه؟ و هر ۲۰ دقیقه او را به دستشویی ببرید. و سعی کنید با آب یا اسباب بازی مورد علاقش او را سرگرم کنید تا دستشویی کند. و وقتی دستشویی کرد او را تشویق کنید. با شکلات یا با آفرین گفتن. دادن مایعات زیاد به بچه گرفتن پوشک از کودک را آسان تر می کند.

برای اینکه کودک شما راحت تر از پوشاک گرفته شود

۳- هیچ وقت کودکتان را مجبور نکنید تا سر کاسه توالت بشیند. سعی کنید او را بنشانید تا دستشویی کند. اما مجبورش نکنید! اگر دوست دارد بایستد و کارش را انجام دهد. اشکال ندارد؛بعضی از کودکان در مراحل اولیه آموزش حتی دستشویی شماره ۲ یا همان مدفوع را ایستاده انجام می‌دهند. اما نگران نباشید، بعد از یک الی دو ماه خودشان متوجه می‌شوند که باید بنشینند. اگر بچه دوست دارد می‌توانید از توالت‌های کوچک پلاستیکی هم استفاده کنید.

۴- اگر کودک شما دوست دارد مثلاً عروسکش را با خودش به توالت بیاورید؛ اجازه بدهید اینکار را انجام دهد. این مورد هم بعد از چند وقت حل می‌شود و او دیگر وسیله‌ یا خوردنی را با خودش به توالت نمی‌‌آورد.

۵- هر ۲۰ دقیقه که او را به دستشویی می‌برید. اگر کودک دستشویی نکرد، بیشتر از ۴ الی ۵ دقیقه او را آنجا نگه ندارید و در این فاصله برایش قصه بگویید یا اسباب بازیهایش را بهش بدهید، اگر دوست دارد آب بازی کند اجازه دهید این کار را بکند؛ تا از آنجا ماندن اذیت نشود.

سه مورد بالا برای این بود که کودک شما احساس آرامش کند و از دستشویی نترسد.

۶- مواظب نشانه‌های کودک خود هنگامی که دستشویی دارد باشید. مثل اینکه زیاد پاهایش را تکان می‌دهد یا یک جایی آرام و بی سروصدا می‌ایستد یا باد معده از او خارج می‌شود و در این موقع او را به دستشویی ببرید.

۹- اگر فرزندتان در توالت دستشویی کرد او را تشویق کنید و بگویید آفرین که دستشویی کردی . هرچه می‌گذرد و متوجه می‌شوید که او در این کار ماهرتر شده است میزان تشویق را کاهش دهید. روزهای اول حتی می‌توانید با دادن چیزهایی که او دوست دارد او را تشویق کنید.

حتی برای اینکه راضی شود به دستشویی برود، به او چیزهای مورد علاقه‌اش را بدهید. نگران این نباشید که عادت میکند بعد از اینکه یادگرفت باید برود دستشویی، دیگر لازم نیست به او جایزه بدهید. خودش اینکار را انجام می‌دهد.

۱۰- کودک شما ممکن است خانه را خیس کند. بنابراین از داد زدن بر سر او و دعوا کردن او بپرهیزید. باور کنید این کار تأثیری ندارد و فقط تجربه بدی برای کودک خود بجا می‌گذارید و حتی ممکن است کودک شما به لج بازی بیافتد.

اگر به پارک رفتید، همیشه یک دست یا دودست لباس همراه خود داشته باشید. بچه‌ها در روزهای اول هنوز به خوبی نمی‌توانند ادرار خود را کنترل کنند. و ممکن است خودشان را خیس کنند.

البته این خیس کردن خودش یک حسن دارد و اینکه کودک سریع‌تر از وقتی که در پوشک دستشویی می‌کند، متوجه می‌شود که باید نیازش به دستشویی را بیان کند. چون از اینکه شلوارش خیس شده و بو می‌دهد، اذیت می‌شود.

 

داشتن صبر برای از پوشک گرفتن کودک

۱۱- اگر بعد از یک هفته تلاش برای گرفتن پوشک از کودک خودتان، علاقه‌ای به دستشویی رفتن نشان نداد و روزی حتی یکبار هم با تلاش شما در توالت دستشویی نکرد؛ آموزش خود را قطع کنید و یک ماه یا دو ماه دیگر دوباره شروع کنید. چراکه این نشان می‌دهد؛ فرزند شما برای از پوشک گرفتن آماده نیست.

۱۲- بعد از یک الی دو هفته که کودک شما مهارت پیدا کرد. مدام، برای مثال هر نیم ساعت باید از او بپرسید که دستشویی دارد یا نه تا او فراموش نکند.

۱۳- ممکن است کودک در روز یاد بگیرد که برود به دستشویی اما شب در هنگام خواب دستشویی کند. نگران نباشید بعد از یک مدت این مشکل هم حل می‌شود. و بچه کنترل ادرارش بالا می‌رود.

مادر کم کم متوجه می‌شود آیا بچه دستشویی دارد یا نه، برای مثال کودکی را می‌شناختم هرموقع شب دستشویی داشت از خواب بیدار می‌شد و گریه می‌کرد و مادرش متوجه می‌شد که علت این گریه چیه و اون رو به دستشویی می‌برد. بهتر است قبل از خواب به هر ترفندی او را به دستشویی ببرید.

۱۴- به هیچ وجه کودک را در بین اینکه پوشک را از او گرفتید دوباره پوشک نکنید. این کار باعث گیج شدن بچه می‌شود و باعث می‌شود او دیرتر یادبگیرد. برای همین علت بود که گفتم بیرون رفتن‌های خود را کم کنید؛ تا مجبور نباشید بچه را پوشک کنید. این نکته خیلی مهم است! لطفاً دقت بفرمایید.

۱۵- گرفتن پوشک از کودک و از شیر گرفتن کودک نباید هم زمان یا نزدیک بهم باشد. انجام اینکار به کودک از لحاظ روانی و عاطفی ضربه می زند. حداقل دو ماه بین این دو فاصله باشد.

نکات آخر :

می توانید اسباب بازی‌های او را بردارید و آنها را به دستشویی ببرید. و با این بازی به او آموزش دهید.

در آموزش خود عجله نکنید و اگر کمی طول کشید نگران نباشید. این اصلاً به هوش فزرند شما بستگی ندارد. هر بچه‌ای ویژگی‌های منحصر به خودش را دارد.

در دوران از پوشک گرفتن کودک سعی کنید یک الی دوماه اول به مسافرت نروید تا فرزند شما اذیت نشود.

اگر سن کودک شما اجازه می‌دهد، آموزش گرفتن پوشک از کودک را در تابستان شروع کنید چرا که بچه از اینکه در زمستان و هوای سرد او را بشویید شاید اذیت شود بعلاوه ممکن است سرما بخورد.

اگر در زمستان آموزش از پوشک گرفتن کودک خود را شروع کردید، مراقب باشید سرما نخورد. و اگر لازم نبود تا می‌توانید او را تند تند نشویید که اذیت شود. حتی در تابستان اگر دوست ندارد تا مجبور نشدید او را نشویید چراکه بعضی از بچه‌ها از آب بدشان می‌آید.

اگر شماهم تجربه‌ای در زمینه راه‌های گرفتن پوشک از کودک دارید؛ برای کامل‌تر شدن این پست در قسمت نظرات بفرمایید. و اگر از این نکات استفاده کردید لطفاً برگرید و تجربه خودتون رو بنویسید تا به والدینی که مانند خودتان هستند بیشتر کمک شود.

دعا برای از پوشک گرفتن کودک

8 پرسش درباره پوشک گرفتن کودک

8 پرسش درباره پوشک گرفتن کودک
بنام خدا. با سلام و عرض خسته نباشید. دختری ۱ ساله دارم که فوق العاده باهوش است و همین مساله باعث حساسیت هرچه بیشتر ما در مسایل تربیتی ایشان شده است. یکی از مسایلی که در آن ابهام داریم، زمان آغاز تلاش در راستای از پوشک رفتن ایشان و ملاحظات تربیتی این کار است. بعبارت دیگر میخواهیم بدانیم کی شروع به این کار کنیم و چه مسایلی را رعایت کنیم؟!
 
بسم الله الرحمن الرحیم عموما کودکان تا 18 ماهگی و یا دو سالگی قدرت کنترل ادرار ندارند و همین زمان برای قطع شیرنوشی هم هست .
 
با سلام و تبریک سالروز ولادت خانم فاطمه(س) دختر دوم من متولد 90.2.8با تکلم تاخیری صحبت کردن .ایشان در حد چند کلمه ی ضروری جمله سازی نداشتن شکر خدا تازگی شروع به جمله سازیهای کوتاه میکنند درست که بعضی از حروف واضح نیستند ولی قابل قبول هستند.و بعضا فقط من متوجه صحبتشان میشوم.با توجه به اینکه ما مسافرت خیلی میرویم شاید هم به دلیل تنبلی خودم فعلا از پوشک نگرفته ام البته چند روزیست که با اینکه پوشک دارد ولی به بهانه ی دادن جایره(ادامس)به دستشویی میبرمشان ولی بعضا باز پوشکشان را کثیف میکنند .لطفا راهنمایی کنید که چطور کلا از پوشک بازش کنم؟ البته ایشان هنگام خواب اصلا پوشکشان را خیس نمی کنند. التماس دعا یاعلی
 
بسم الله الرحمن الرحیم وقتی کودک در آستانه 2 سالگی و در مدت خواب دفع خودبخودی ندارد ، می توان به قابلیت کنترل ادرار وی اعتماد پیدا کرد و لازم است او را از پوشک بگیرید و تحت هیچ شرایطی دوباره پوشک نکنید ( حتی اگر مکرر در لباسش دفع داشت ) بچه ها با وجود کنترل ادرار در ماههای اول به ادرار ناگهانی مبتلا هستند که علت این مسئله 2 چیز است : 1 - چون احساس کنترل ادرار و مدفوع دارد ، تا لحظه دفع خودبخودی آن ، به تاخیر می اندازد 2 - زمان عمل دفع را مساوی محروم شدن از مادر و بازی حساب می کند برخورد صحیح در این دو مورد این است که : 1 - منتظر اعلام کودک نمانید . همین که رفتارهای دفع مثل تکان خوردن را در او دیدید و یا فاصله از دفع قبلی زیاد شد ، وی را دعوت به دفع کنید 2 - دفع کردن را به قسمتی از یک بازی تبدیل کنید در مورد شروع به تکلم و تنوع کلمات بکار رفته نگرانی تان بیجاست و کاملا طبیعی ست
 
پسر 3 ساله دارم که از 6 ماه قبل وی را از پوشک باز کرده ام وی کنترل کامل داردبه طوری که در خواب شبانه و خواب روز خشک است ولی در طول روز دستشویی اش را نمی گوید و لباسش را کثیف میکند هم در مورد ادرار و مدفوع لطفا راهنمایی بفرمایید که چگونه رفتار کنیم و ایا دوباره او را پوشک کنم یا خیر با تشکر از شما
 
بسم الله الرحمن الرحیم کودکان با وجود شخصیت های مختلف ، رفتارهای یکسانی نسبت به کنترل ادرار ندارند و این مسئله ساده و عادی ست و نیازی به نگرانی ندارد عمده کودکان به علت های زیر از اقدام به موقع و مرتب برای ادرار کردن اختیاری اجتناب می کنند : 1 - نیاز به جلب توجه / کودک می بیند که تا موقعی که ادرار نکرده مورد پیگیری و سرکشی والدین است و همین که ادرار کرد رهایش می کنند ،پس مقاومت می کند تا باشند و سراغش بیایند 2 - یازی کردن / کودکان در این سن مدام مشغول بازی کردن است و گمان می کند هرکاری مثل غذاخوردن یا ادرار کردن رها کردن بازی ست که هیچ تمایلی به این ترک ندارد 3 - احساس کنترل ادرار و عدم تشخیص / کودکان از زمانی که کنترل ادرار را می توانند ، تصور می کنند که الی الابد در اختیارشان است و لذا نگهداری کرده تا مرحله بی اختیاری ادرار تحمل می کنند . از همین روست که والدین بارها شاهدند که کودک حالت ادرار داشتن نشان میدهد ( مثل وقتی که پاهایش را تکان میدهد و در جایش وول می خورد ) ولی وقتی پرسیده شود ادرار داری ؟ حتما با اصرار خواهد گفت خیر . و این وضعیت را تا مرحله ای ادامه میدهد که ادرارش می ریزد کاری که والدین باید بکنند: 1 - ارائه توجه لازم و تماس با کودک به اندازه ای که کودک اشباع شود و نیازی نبیند که برای جلب توجه والدین از موضوع ادرار نکردن استفاده کند 2 - تبدیل ادرار کردن به یک بازی . باید زمان ادرار کردن زمان جداکردن کودک از بازی نباشد بلکه خودش یک بازی شود 3 - از کودک نپرسند ادرار داری؟ همین که والدین تشخیص دادند ساعتی ست ادرار نکرده و دارد و یا علایمی مثل وول خوردن را نشان داد برای ادرار کردن ببرند
 
 
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما من پسر 2 سال و 8 ماهه ای دارم نزدیک به سه ماه است که او را از پوشک گرفته ام اوایل بسیار خوب بود و به راحتی به دستشویی می آمد. بعد از یک مدت تا جایی که می توانست نگه می داشت بد بدو به سمت دستشویی می رفت و در لحظه آخر کنترل را از دست می داد. بعد از یک مدت این مشکل هم تقریبا حل شد . ولی بعضی وقتها وقتی او را تنبیه می کردیم به جبران آن تنبیه جیش می کرد و می گفت منم جیش کردم . من دعوایش نمی کردم فقط می گفتم کار بدی کردی چون می دانستم به جبران تنبیه این کار را کرده است الان نزدیک به یک ماه است که بدون هیچ علتی روزی یک بار در شلوارش جیش می کند. بی محلی ، ناراحت شدن تنبیه کردن هیچ کدام جواب نداده است . نمی دانم وقتی جیش کرد باید چه کار کنم لطفا راهنمایی ام کنین تا این مشکلش هم بر طرف شود. ممنون از وقتی می گذارید. سپاسگزارم.
 
بسم الله الرحمن الرحیم معمولا علت این مسئله 2 چیز است ، یکی اینکه کودکان مشغول بازی هستند و تا آخرین لحظاتی که احساس کنترل می کنند برای عدم قطع بازی شان از ادار کردن اجتناب می کنند ، که برای حل آن کافیست مادر در فواصل زمانی او را دعوت به انجام ادرار بکند علت دیگر احساس خوشامدن از ادار کردن است ، که اگر طفل دید ادرار کردن موجب محروم شدن از یک امکان است ( آن هم با آگاهی بخش قبلی ) مثل اینکه فلان خوراکی یا اسباب بازی حذف می شود ( آن هم با یاددادن نه هیاهو کردن مادر ) ، طفل می آموزد که این خوشامد موجب از دست دادن است نه لذت بردن
 
باسلام.دختر3ساله ای دارم که برای دستشوییی رفتن خیلی مقاومت میکند تاجایی که بتواند دستشویی اش رانگه میدارد،زمانی که 2/5ساله بود پوشکش را گرفتم او براحتی میتوانست خودش را کنترل کند اما خیلی از دیدن ادرار ومخصوصا مدفوعج میترسید وتاجایی که میتوانست حتی گاهی تا10 ساعت خودش را کنترل میکرد وفقط گریه میکرد.با بازی وقصه تا حدودی مشکلش برطرف شد وترسش از بین رفت اما بازهم با اکراه ودیر به دیر دستشویی میره.
 
بسم الله الرحمن الرحیم ادرار کردن را توام با بازی کنید کتابهایی کودکانه ای که در مورد ادرار کردن و مدفوع کردن است مفید است نگران نباشید
 
 
باعرض سلام پسرمن2سال و3ماهشه.نزدیک به1ماه پیش شروع به ازپوشک گرفتن کردم.دراین1ماه جز3،4دفعه،شب تاساعتای9صبح دستشویی نمی کرد ووقتی بیدارمیشدبه دستشویی میرفتیم.یانمازصبح که معلوم بوددستشویی داردباکلک میبردمش وبعدمیخوابید.حالا3روز است که خودش دستشویی اش را میگوید وتقریباخیالم جمع شده اما2روزاست که نمازصبح به هیچ عنوان دستشویی نمی آید وشلوارش خیس میشود.یکبارنمازصبح آمد،اماتاساعت10جایش راخیس کرد.درصورتی که امتحانش کرده ام مثانه اش بیش از اینهاگنجایش دارد.سردی اش هم نکرده بود.حالاسوالم این است باتوجه به اینکه شب ممکن است خودش را خیس کند ونمازصبح سختش است بلندشودبرای دستشویی رفتن وازطرفی به اوگفتم چون بزرگ شده،نی نی که بهش ازبسته پوشک،پوشک میداده ازخونمون رفته،بعیدهم میدونم توخواب پوشکش کنم ونفهمه وصبح که میفهمه،درسته ازاین به بعدشباپوشکش کنم.بعداچطوربایدازپوشک شب،گرفتش.یاپوشکش کنم تابزرگتربشه وخودش خوب بشه.متشکرم
 
بسم الله الرحمن الرحیم وقتی طفل ادرار داشتن اش را اطلاع می دهد و در طول روز کنترل ادرار دارد ،‌دوباره پوشک کردنش پس از گرفتن از پوشک کاملا غلط است حتی پوشک کردن در هنگام خواب خیلی طبیعی ست که طفلی که ۲ سال را با خیال راحت در پوشکش ادرار و مدفوع می کرده است برای اینکه از این رفتار به رفتار تازه ای بیاید که زحمت دارد ، قدری قصور دیده شود آنچه باید مراقبش بود تحمل مادر است . نگران این دفعات قصور نباشید و با متانت و مادری صبوری کنید ادرار و مدفوع قبل از خواب و عدم مصرف مایعات در نزدیک به خواب رفتن ، به حل این مسئله کمک می کند
 
با سلام و خسته نباشید خدمت شما. دختری ٢ساله دارم که حدود ٢ماه است که به درخواست خودش، او را از پوشک گرفته ام. دخترم بیرون از خانه دسشویی خود را می گوید اما در خانه خیلی کم پیش می آید که بگوید، و اگر از او غافل شوم در اتاق دسشویی می کند. چه کنم تا در خانه نیز دسشویی خود را بگوید؟
 
بسم الله الرحمن الرحیم علت عمده ادرار کردن کودکان در لباس خودشان علی رغم قابلیت کنترل ادرار ، همین احساس توانایی کنترل است چون اطفال می بینند می توانند ادرارشان را کنترل کنند ، با وجود احساس ادرار از عنوان و یا پیگیری آن اجتناب می کنند ( چون نمی خواهند بازی شان یا حضورشان در کنار والدین قطع شود ) ، و تا لحظه ای که قابلیت کنترل با افزایش حجم ادرار به انتها می رسد ، ادرارشان را حفظ می کنند و تا بیایند اقدام کنند می ریزد برای حل این مسئله 2 کار بکنید : 1 - منتظر اعلام کودک نمانید و وقتی تشخیص دادید از ادرار کردن قبلی اش به اندازه ادرار داشتن ، گذشته است به سمت ادرار کردن هدایتش کنید 2 - ادرار کردن را بصورت قسمتی از بازی و نشاط تبدیل کنید تا کودک ناچار نباشد برای ادامه بازی اش ادرار کردن را به تاخیر بیاندازد و نکته مهم دیگر اینکه بخاطر مراقبت از لباس یا فرش منزل ، کودکی را که از پوشک گرفته اید به هیچ عنوان مجددا پوشک نکنید ( حتی در منزل دیگران و مهمانی ها )
 
 
با سلام.پسر 2ساله ای دارم که برای عوض شدن و دستشویی رفتن مقاومت میکند,با آرامش کامل برایش توضیح میدهم که اگر عوض نشود میسوزدو... سپس قبول میکند وبرای دستشویی رفتن (حتی برای شستنش)در صورتی که از کوچکی شستشو میشده مقاومت میکند حتی با وجود جایزه و تشویق و...و با اکراه به دستشویی میرود,آیا برای گرفتن او از پنپرز اقدام کنم
 
بسم الله الرحمن الرحیم بله بجز شورت و شلوار هیچ پوشکی تن کودک نکنید و آموزشش بدهید که دستشویی را در محل مخصوص آن انجام دهد و بدانید در ابتدای کنترل ادرار نوبت هایی از دفع ادرار طبیعی ست کودکان که 24 ساعت بازی کردن را می پسندند از اقدام برای دستشویی اجتناب می کنند و شما می توانید با بازی نشان دادن دستشویی رفتن ، این میل را ایجاد کنید منتظر اعلام کودک هم نمانید وقتی از نظر فاصله دستشویی کردن انتظار ادرار داشتن کودک را دارید سراغش بروید
برگرفته ازسایت شاهدان

روش از پوشک گرفتن کودک دکتر هلاکویی

فیلم از پوشک گرفتن کودک

از پوشک گرفتن کودک نی نی سایت

آموزش توالت رفتن کودک دکتر هلاکویی

آموزش توالت رفتن به کودکان

دکتر فریبا عربگل: فوق تخصص روان پزشکی کودک و نوجوان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

آموزش توالت رفتن به کودکان (Toilet Training) یعنی آنکه کودک طرز صحیح استفاده از توالت را بیاموزد، نیاز به دستشویی رفتن را احساس کند، طرز صحیح دستشویی کردن، شستن و پاک کردن خودش و شستن دست ها و خشک کردن آنها را بیاموزد.

کـودکان معمولا” تا سن 4 – 5 سالگی در این مورد نیاز به کمک دارند. اکثر کودکان کنترل عضلانی برای تنظیم خود را بین سن 18 ماهگی و 3 سالگی بدست می آورند. ولی کودکانی که ناتوانی دارند نمی توانند تا سنین بالاتر این کنترل را بدست آوردند. البته علاوه بر سن کودک، آمادگی او نیز برای آموزش توالت رفتن مهم است.

مثلا” اینکه کودک باید بتواند بنشیند و بتواند حداقل برای 5 دقیقه آرام بازی کند، قادر به همراهی و کمک کردن برای پوشیدن و درآوردن لباسش باشد، رفتارهای تقلیدی را نشان دهد، توانایی فهمیدن و دنبال کردن دستورات ساده را داشته باشد، در مرحله لجبازی و منفی گرایی نباشد، حرکات روده و فعالیت آن در زمان های خاصی از روز تنظیم شده باشد، توانایی این را داشته باشد که حداقل بتواند برای مدت سه ساعت خودش را خشک نگه دارد و یک نام و اسم برای ادرار و مدفوع داشته باشد و زمانی که شروع به آموزش توالت رفتن به کودکان می کنیم نباید کودک در وضعیت استرس آوری باشد. مثلا” زمان هایی مثل از شیرگیری کودک، تولد فرزند جدید و تغییرات منزل، زمان های مناسبی برای شروع آموزش توالت رفتن به کودکان نیستند. معمولا” از زمان شروع آموزش 6 هفته طول می کشد تا کودک آن را بیاموزد.

آموزش توالت رفتن به کودکان عزیزمان-www.mehcom.com

آموزش توالت رفتن به کودکان عزیزمان-www.mehcom.com

قبل از آموزش توالت رفتن به کودکان این مراحل را در نظر بگیرید:

– برای ادرار و مدفوع کودک نام بگذارید و زمانی که کودک این عمل را انجام داد تکرار کنید که تو، جیش کردی … تو پی پی کردی و…..

مشاوره آنلاین مهکام :   10 تکنیک مسئولیت پذیری کودکان در خانواده

– اجازه دهید گاه کودک دستشویی رفتن سایر اعضاء خانواده را ببیند و نگاه کند و سؤالات خود را بپرسد.

– پوشک و کهنه کودک را هرچه زودتر عوض کنید و او را تمیز کنید. تا کودک با این وضعیت احساس راحتی نکند بهتر است پوشک کودک در دستشویی عوض شود.

– زمانی که کودک به طور کلامی یا با ژست خود نشان می دهد که دستشویی دارد او را تشویق کنید.

در مرحله آموزش توالت رفتن به کودکان نکات زیر را در نظر بگیرید:

– لگن یا توالت کودک را به او معرفی کنید. آن را داخل حمام یا دستشویی بگذارید و به کودک بگویید آنجا دستشویی کند.

– او را تشویق کنید که چندین بار در روز روی دستشویی یا لگن خود بنشیند، اوایل اجازه دهید که با لباس روی لگن بنشیند تا تجربه غیراسترس زای نشستن روی لگن با لباس را داشته باشد.

– زمانی که کودک روی لگن خود نشست اجازه یک فعالیت جالب و خاص را به او بدهید (مثل اینکه عروسکی به دست او بدهید یا تخته و گچی که روی آن را خط خطی کند). کودک باید فقط زمــانی که روی لگن نشسته است حق استفاده از این فعالیت یا بازی خاص را داشته باشد. بدین وسیله شما کودک را برای استفاده از لگن و دستشویی تشویق می کنید. علاوه بر آن بازی کردن کودک را از حالت مقاومت خارج می کند و او را راحت و آرام می کند.

– بتدریـج لباس کودک را در زمان نشستن روی لگن یا دستشویی کم کنید تا زمانی که کودک بدون شلوار و لباس زیر و پوشک راحت روی آن بنشیند.

مشاوره آنلاین مهکام :   خطاهای رایج والدین در فرزندپروری فرزندخوانده

– برای ساعتی به کودک اجازه دهید بدون کهنه و پوشک باشد (حداقل 30 دقیقه) اگر در این زمان کودک ادرار یا مدفوع کند به او توضیح می دهیم که کجا حق دارد ادرار کند و کجا نمی تواند. لگن را به او نشان دهید و توضیح دهید که باید اینجا دستشویی کند.

– زمانی که کودک روی لگن و دستشویی نشست و دفع ادرار یا مدفوع داشت او را تشویق کنید و به او بگویید که به طور مثال: تو پی پی کردی حالا باید تو را پاک کنم. اجازه دهید کودک سیفون را بکشد و تمیز کردن دستشویی را ببیند.

– در مراحل بالاتر و پس از آنکه کودک در مراحل قبل به موفقیت رسید او را به دستشویی ببرید، کمک کنید تا لباسش را درآورد، روی دستشویی بنشیند، سیفون را بکشد، خودش را پاک کند و دستهایـش را بشـوید و سپس آنها را خشک کنید.

– بتدریج نیاز کودک به کمک شما کمتر خواهد شد و خواهـد توانست به طور کامل آداب توالت رفتن را بیـامـوزد.

چگونه دوقلوها را از پوشک بگیریم