طرز تهیه نان شیرمال ترکیه

دستور پخت خوش طعم ترین “نان شیرمال” ترکی و خانگی

نان شیرمال ، طرز تهیه نان شیرمال
طعم یک شیرینی خانگی خوشمزه را در آشپزخانه منزلتان تجربه کنید . طرز تهیه “نان شیرمال” ترکی را در ادامه برای شما عزیزان ارائه کرده ایم.

مواد لازم برای تهیه نان شیرمال :

  • زرده تخم مرغ:2 عدد
  • آرد :6-5 فنجان
  • شیر:1 فنجان
  • روغن :3/2 فنجان
  • شکر:3/2 فنجان
  • خمیر مایه :1 قاشق سوپخوری
  • نمک :1 قاشق چایخوری
  • آب ولرم :به مقدار کافی
  • زنجبیل در صورت تمایل :1 قاشق چایخوری
  • کنجد :3/1 فنجان
  • کره و شیر:کمی

پخت نان شیرمالنان شیرمال

نان شیرمال

طرز تهیه نان شیرمال :

مایع خمیر را با یک قاشق مربا خوری شکر در شیر گرم حل کنید و بگذارید تا پف کند.

آرد را هم با شکر ، روغن ، زرده تخم مرغ  و اگر دوست داشتید کمی زنجبیل مخلوط کنید و کم کم آب را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر یکدستی به وجود بیاید.

5 تا 6 دقیقه خمیر را خوب ورز دهید تا کاملا نرم شوذ. بعد خمیر را به 4 تا 6 قسمت تقسیم کنید و به حالت گلوله در بیاورید.

روی خمیر را بپوشانید و کمی استراحت دهید تا پف کند.

بعد خمیر را با وردنه به قطر یک و نیم سانتی متر پهن و به شکل بیضی در بیاورید.

خمیر ها را داخل سینی چرب شده قرار دهید و با قالب های دایره ای شکل روی خمیر را طرح دهید.

زرده تخم مرغ را با کنجد مخلوط کرده و روی خمیر بمالید

فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن کنید .سپس سینی شیرمال را طبقه وسط فر قرار دهید تا نان پخته شود.

بعد از پخته شدن آن و سرد شدنش ، کمی شیر و کره روی نان ها بمالید تا براق و نرم شوند.نان ها  را داخل نایلون بگذارید تا خشک نشود.

نان شیرمال

نکات تکمیلی در مورد نان شیرمال

نان شیرمال جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
نان شیرمال را می توانید در وعده میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه نان شیرمال سنتی

طرز تهیه “نان شیرمال” سنتی بی نظیر و خوشمزه

نان شیرمال ، نان شیرمال سنتی
نان شیرمال یکی از نان های خوشمزه است که در این مطلب دستور تهیه “نان شیرمال” سنتی را برای شما آماده کرده ایم.

مواد لازم برای نان شیرمال

  • آرد سفید :300 گرم
  • روغن مایع :1/3 پیمانه
  • پودر شکر :3/4پیمانه
  • زرده تخم مرغ :4 عدد
  • گلاب :  1/6 پیمانه
  • اسانس هل :3 قطره یا 1 قاشق چای خوری
  • پودر هل و  بکینگ پودر :1 قاشق چایخوری پر
  • آب زعفران :برای روی نان 
  • زرده تخم مرغ :1 عدد
  • کنجد :برای روی نان

نان شیر مالنان شیرمال

نان شیرمال

طرز تهیه نان شیرمال

4 عدد زرده تخم مرغ را به همراه پودر هل و شکر در ظرفی ریخته و با هم زن برقی خوب هم بزنید تا با هم ترکیب و کرم رنگ شوند.بعد روغن را اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله دوم درست کردن نان شیر مال

بکینگ پودر را با آرد مخلوط کنید و کم کم به مخلوط تخم مرغ و روغن اضافه کنید و تا جایی که بتوان خمیر را با دست ورز داد ریختن آرد را ادامه دهید.

وقتی خمیر نرم شد و به دست نچسبید آن را با وردنه به ضخامت 1 سانتی متر باز کنید و با قالب های بیضی خمیر را تقسیم کنید.

فر را با دمای 180 درجه روشن کنید و سینی فر را چرب کنید و خمیر های  قالب زده را داخل سینی بچینید.سپس روی خمیر ها را با زعفران ، کنجد و زرده تخم مرغ زده شده بمالید. و به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا نان ها طلایی شوند.


دستور تهیه نان شیرمال

نکات تکمیلی در مورد نان شیرمال

نان شیرمال جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
نان شیرمال را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه نان شیرمال اصفهان

طرز تهیه نان شیرمال خانگی حرفه ای و خوشمزه!

نان شیرمال

مواد لازم:

زرده تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۳ قاشق غذاخوری
کره ۳ قاشق غذاخوری
شیر ۱ لیوان
خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
آرد تقریبا ۳ لیوان
نمک ۱ پنس
کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا شیر را جوشانده و اجازه دهید ولرم شود و بعد آن را با مخمر مخلوط کنید و شکر و کره آب شده و یک عدد از زرده تخم مرغ را به آن افزوده و خوب مخلوط کنید تا مواد کاملا حل شوند.
آرد و نمک را مخلوط کرده و الک کنید تا سبک شده و بعد کم کم آن را به مواد بیفزایید تا مواد حالت چسبندگی خود را از دست داده و به صورت خمیری نرم و لطیف درآیند.
سپس خمیر را خوب ورز دهید ویل در طرف بکوبید و بعد ظرفی را چرب کرده و خمیر را درون آن قرار دهید و بعد با کیسه فریزرو یک پارچه نخی نمناک روی آن را پوشانده و به مدت ۲ ساعت در جایی گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از آماده شدن خمیر را به چند قسمت تقسیم کرده و به شکل دلخواه شکل دهید.
روی ظرف یا سینی مورد نظر را کمی چرب کنید و خمیر را روی آن قرار داده و روی خمیرها پارچه ای نمناک بیندازید و مدت ۳۰ دقیقه به خمیرها استراحت دهید تا کمی دیگر نیز حجم پیدا کنند.
۶- سپس مقداری کره یا روغن را با ۱ زرده تخم مرغ و کمی شیر مخلوط کنید و روی خمیرها بمالید و روی آن نیز کمی کنجد بپاشید.
ظرف نان را درون فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بسته به نوع فر قرار دهید، در اواسط پخت نیز می توانید مجدد روی نان ها را با مخلوط زرده و شیر برس بکشید.
در انتهای پخت نیز گریل را ۲ تا ۳ دقیقه روشن کنید تا روی نان ها نیز برشته و طلایی شود.

نکته هایی که میتونه مفید باشه:
در صورت تمایل به خمیر نان مقداری گردو یا کشمش اضافه کنید.
بهتر است وسط خمیر مقداری پوره خرما (مخلوط خرمای بدون پوست و کره) اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
در زمان روشن کردن فر کاسه ای آب داخل فر قرار دهید تا همزمان با گرم شدن فر، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شود.
نوش جان امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید.

طرز تهیه نان شیرمال با ماست

نان شیر مال

حتما این نون نرم و پنبه ای رو امتحان کنید فقط فراموش نکنید که یه لیوان آب تو فر بذارید ک رطوبت نان حفظ بشه.