درمان نیش پشه در کودکان
درمان ورم ناشی از نیش حشرات
نسخه های فوری برای درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات

درمان های خانگی برای نیش حشرات و گزش پشه

30 روش درمان سریع و موثر پشه گزیدگی
سرکه برای درمان پشه گزیدگی:

درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات با این روش ها
خمیر زردچوبه برای درمان پشه گزیدگی:
سکه مسی برای درمان پشه گزیدگی:
درمان پشه گزیدگی با برگ ریحان :

برگ ریحان برای درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات
قطعات سبزیجات خام برای درمان نیش حشرات:
قاشق یا یخ سرد برای درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات:
چای کیسه ای برای درمان پشه گزیدگی :

درمان پشه گزیدگی با چای کیسه ای
عسل برای درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات:
جوش شیرین برای درمان نیش حشرات و پشه گزیدگی :
بلغور جو برای درمان پشه گزیدگی:

درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات
لیمو برای درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات:
پوست موز برای درمان نیش حشرات:
شیر برای درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات:

درمان نیش حشرات و پشه گزیدگی با شیر
ضدعفونی کننده دست برای درمان پشه گزیدگی :
پماد ویکس :
آسپرین برای درمان نیش حشرات :
فندق برای درمان نیش حشرات:

درمان نیش حشرات با استفاده از فندق
مالیدن الکل برای درمان نیش حشرات :
اسپری زیربغل برای درمان پشه گزیدگی:
روغن اکالیپتوس برای درمان پشه گزیدگی :

درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات با روغن اکالیپتوس
صابون برای درمان نیش حشرات و پشه گزیدگی :
دهانشویه برای تسکین نیش حشرات :
خمیر دندان برای درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات:

درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات با خمیر دندان
ژل دندان درد برای درمان پشه گزیدگی:
گل برای درمان نیش حشرات:
برگ ریحان برای درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات:

درمان های عالی برای پشه گزیدگی و نیش حشرات
آلوئه ورا برای درمان نیش حشرات :
روغن های گیاهی برای درمان نیش حشرات :
نوار چسب برای درمان پشه گزیدگی :
جوهر خودکار برای درمان پشه گزیدگی:
پماد برای نیش پشه
درمان قرمزی جای نیش پشه
تشخیص جای نیش حشرات مختلف و نحوه درمان آنها

همه میدانیم که جای نیش بعضی از حشرات میتواند بسیار دردناک و درعین حال خطرناک باشد. اما گاهیاوقات بهدلیل تشخیص داده نشدن نوع حشره، ممکن است زمان از دست رفته و جان ما در معرض خطر قرار گیرد. بنابراین تشخیص نیش حشرات مختلف بسیار حیاتی است، بهخصوص اگر در مناطقی زندگی میکنیم که حشرات به وفور وجود دارند . در مقاله زیر شما را با علائم نیش حشرات مختلف، تشخیص و درمان آنها و نکات مهم برای جلوگیری از نیش حشرات آشنا خواهیم کرد.
مهم نیست که در دریا، کوهستان یا حتی حیاط خانه خودتان قرار داشته باشید، حیات وحش همیشه راهی پیدا میکند تا از خود و قلمروی خود محافظت کند.
حشراتی مثل زنبورها، مورچهها، مگسها، ککها، پشهها و… میتوانند نیش بزنند.
نیش اینگونه حشرات اغلب دردناک است. در اغلب موارد، واکنشی آلرژیک نسبت به سمی که آنها وارد بدن میکنند، روی میدهد. اغلب نیشها و گاز این حشرات، بهجز کمی سوزش مختصر، اثر دیگری ندارند، اما بعضی از آنها میتوانند خطر مرگ بههمراه داشته باشند؛ بهخصوص اگر شما آلرژی شدیدی نسبت به نیش حشرات داشته باشید.
پیشگیری بهترین درمان است. بنابراین باید بتوانید جای نیش حشرات مختلف را تشخیص دهید. نوع حیوانات و حشراتی که باید آنها را بشناسید بستگی به محل زندگی شما و مقصد مسافرتیتان دارد.
فصلی که در آن قرار دارید هم مهم است؛ بهعنوان مثال پشهها و زنبورها عموما در طول تابستان خود را نشان میدهند.
هشدار: این مقاله حاوی تصاویری است که ممکن است آزاردهنده باشند.
شکلِ جای نیش حشرات مختلف
شکل جای نیش حشرات بستگی به این دارد که چه حشرهای شما را نیش زده باشد. نگاهی به تصاویر زیر بیندازید تا نوع حشره را تشخیص بدهید.
۱. جای نیش پشه
نیش پشه، کوچک، گرد و کمی پفکرده است که بهسرعت خود را نشان میدهد. جای نیش بهرنگ قرمز در میآید. جای آن سفت و متورم میشود و شروع به خارش میکند. پشه ممکن است در چند ناحیه شما را نیش زده باشد.
۲. نیش مورچههای آتشین
این شرایط نیازمند مراقبت اورژانس پزشکی است. باید بهسرعت نسبت به درمان این عارضه اقدام کنید. مورچههای آتشین موجودات کوچک، خشن، قرمز یا سیاهرنگی هستند که جای نیش دردناکی دارند. جای نیش آنها بهرنگ قرمز در میآید، باد کرده و تاول میزند.
جای نیش آنها بهمدت یک هفته باعث احساس خارش میشود. بعضیها ممکن است نسبت به جای این نیشها، واکنشهای آلرژیک جدی نشان دهند که باعث میشود تنفس مشکل شود.
۳. جای نیش کک
معمولا به صورت دستهای در قسمت پایینی پاها و بهسرعت خودشان را نشان میدهند. جای نیش قرمز است و باعث خارش میشود.
۴. نیش ساس
جای نیش ساس خارش زیادی ایجاد میکند و بهصورت نقاط قرمز کوچک که داخل آن سیاه است، در میآید. جای این نیشها عموما روی دستها، گردن یا پا قرار دارد و میتواند تاول بزند.
۵. نیش مگس
درد و خارش ایجادشده ناشی از واکنش بدن به عفونت جای نیش مگس است. در اغلب موارد این نوع نیشها بیآزار هستند، اما میتواند به واکنش آلرژیک تبدیل شود. در سفر به کشورها و مناطقی که بیماریهای بومی دارند، حتما از پیراهنهای آستینبلند استفاده کنید.
۶. نیش شپش
«شپش سر و شش بدن» انواع مختلف انگلهای شپشی هستند که روی بدن انسان اثر میگذارند. شپش از خون تغذیه میکند و باعث واکنش دستگاه ایمنی و خارش جای نیش میشود. اندازهی شپشهای بالغ بهاندازهی یک دانه کنجد است. شپشهای کوچکتر بهاندازهی شوره سر کوچک هستند.
۷. نیش جرب خرمن
جرب خرمن در دستهی کنهسانان قرار میگیرد. واکنش دستگاه ایمنی بدن به این نیش باعث ایجاد خارش و درد میشود. جای نیش چیگرز تاول میزند و بهصورت چرکین در میآید. محل قرارگیری نیشها بهصورت گروهی است و بهشدت باعث ایجاد حس خارش میشود.
۸. نیش کنه
درد و تاول زدن در ناحیهی گزش، خارش، سوزش و تنگی نفس از ویژگیهای این نوع نیش است. زخم ایجادشده مدت زمان طولانی باقی میماند. جای نیشها خیلی کم بهصورت گروهی دیده میشوند.
۹. نیش گال
نشانههای آن بعد از ۴-۶ هفته ظاهر میشود. محل نیش بهشدت میخارد و تاولهای کوچک ایجاد میشود. جای نیشها بهصورت خطی در کنار هم قرار میگیرند.
۱۰. نیش عنکبوت
نیش این حشره جزءِ موارد اورژانسی محسوب میشود و نیازمند مراقبت پزشکی است. اغلب عنکبوتها خطری برای انسانها ندارند و اثر نیش آنها مثل نیش زنبور میماند. عنکبوتهای خطرناک شامل تارانتولا، عنکبوت گرگی، عنکبوت هوبو و قهوهای است. جای نیش آنها بهصورت جای جوش چرکدار همراه با یک ناحیهی قرمزشده است. واکنشهای شدید آلرژیک به نیش عنکبوت نیازمند مراقبتهای پزشکی است.
۱۱. نیش عنکبوت قهوهای
این جای نیش یک عنکبوت قهوهای است که ۶ جفت چشم دارد. این عنکبوت در جاهای تاریک و ساکت مثل کمد لباس و قفسهی کتابها قرار میگیرد و بیشتر در مناطقی مثل آمریکای جنوبی، مرکزی و ایالات متحده دیده میشود. این عنکبوت تهاجمی نیست و فقط زمانی حمله میکند که احساس خطر کند. جای نیش قرمز و کنارههای آن سفید است.
درد این نیش متوسط تا خیلی زیاد است و بین ۲ تا ۸ ساعت بعد از گزش عنکبوت خود را نشان میدهد.
گاهیاوقات عوارض جانبی مثل تب، خارش کل بدن، حالت تهوع، کم خونی همولیتیک، رابدومیلیز (واپاشی ماهیچه مخطط) و ازکارافتادن کلیه هم دیده میشود.
۱۲. نیش عنکبوت بیوه سیاه
نیش این نوع عنکبوت خطرناک است و نیاز به رسیدگی پزشکی دارد. رنگ عنکبوت سیاه و درخشان است و روی شکمش خطهای قرمزی دارد. این عنکبوت حالت تهاجمی ندارد، ولی نیش آن باعث درد عضله و اسپاسم در بازوها، پاها، شکم و کمر میشود. عوارض جانبی آن شامل لرزش، تورم، ضعف، حالت تهوع، سردرد و… است. محل گزش نیز قرمز و مرکز آن سفید میشود.
۱۳. نیش عنکبوت هوبو
سم این عنکبوت را در دستهی سموم مضر برای انسان قرار نمیدهند. نیش آن ضرری چندانی ندارد و باعث درد محدود و تورم میشود. جای نیش قرمز است و اطراف زخم بیشتر باعث خارش میشود.
۱۴. نیش عنکبوت گرگی
عنکبوت گرگی عنکبوتی بزرگ بهرنگ خاکستری و قهوهای است که اغلب در آمریکا یافت میشود. حالت تهاجمی ندارد و موقع احساس خطر حمله میکند. نیش این عنکبوت خارش و تاول قرمز ایجاد میکند که ظرف ۷ تا ۱۰ روز درمان میشود.
۱۵. نیش مگس جنگلی
این حشره مگسی بزرگ است که از خون تغذیه میکند و در طی روز فعال است. محل گزش بهسرعت شروع به سوزش میکند. خارش، قرمزی و تاول زدن از عوارض جانبی نیش این حشره هستند.
۱۶. نیش زنبور
درد، قرمزی پوست و خارش از نشانههای آن است و ناحیهای سفید در محل نیش ایجاد میشود. زنبور فقط میتواند یک بار شما را نیش بزند.
۱۷. نیش زنبور زرد
این زنبور دارای خطوط زرد و سیاه به دور خود است و بالهای بلند مشکی دارد. زنبور زرد حشرهای مهاجم است و چندین بار نیش میزند. تورم، حساسیت، خارش و قرمزی پوست از عوارض جانبی نیش این حشره است.
۱۸. نیش زنبور گاوی
درد شدید، قرمزی پوست، تاول و خارش از عوارض جانبی نیش این حشره است و ناحیهی گزش متورم میشود. زنبور گاوی مهاجم است و چندین بار نیش میزند.
۱۹. نیش عقرب
حشرهای هشت پا که دو دست یا گیرهی بزرگ دارد. نیش عقرب در دم آن قرار دارد. انواع مختلف عقرب با درجات مختلف سمی بودن در سراسر دنیا وجود دارند.
درد شدید، مورمورشدن پوست، بیحسی و تورم از نشانههای آن است. بعضی نشانههای نادر هم میتوانند بروز کنند، مثل: تنفس سخت، انقباض ناگهانی عضلانی، تعریق، هذیان گفتن، حالت تهوع، افزایش ضربان قلب، بیقراری و تحریکپذیری. این نشانهها در کودکان نسبت به بزرگسالان شدیدتر است.
چه چیزی باعث واکنش بدن نسبت به جای نیش حشرات میشود؟
سمی که ازطریق نیش حشرات وارد بدن میشود، باعث واکنش دستگاه ایمنی خواهد شد. واکنش بدن در اغلب موارد شامل قرمزی و تورم پوست است. عوارض دیگر شامل خارش و درد میشود. اگر شما نسبت به سم حشرات حساسیت داشته باشید، ممکن است دچار شوک آنافیلاکتیک شوید که موقعیت مرگبار پزشکی است. در این موارد، تنفس مشکلتر میشود. این امکان وجود دارد که بر اثر نیش بعضی حشرات دچار بیماریهای عفونی شوید.
چه کسانی درمعرض خطر گزیدگی و نیش حشرات قرار دارند؟
هر کسی درمعرض این خطر قرار دارد، اما اگر زمان بیشتری را در بیرون از خانه بهخصوص نواحی جنگلی و روستایی میگذرانید، شما درمعرض خطر بیشتری قرار دارید. کودکان و سالمندان واکنش شدیدتری به نیش حشرات نشان میدهند.
تشخیص نیش حشرات
اغلب افراد بعد از اینکه حشرهای آنها را نیش میزند، متوجه آن میشوند چراکه بهسرعت حشره را مشاهده میکنند. البته شما نباید حشره را تحریک کنید. اگر حشره مرده است سعی کنید لاشهی آن را برای نشان دادن به دکتر همراه خود داشته باشید. دراینصورت تشخیص درمان آسانتر میشود. این موضوع بهخصوص درمورد عنکبوت خیلی مهم است، چراکه بعضی گونهها سمهای خطرناکی دارند.
درمان نیش حشرات
اغلب نیش حشرات را میتوان در خانه درمان کرد. اگر نیش حشره همچنان درون پوست قرار دارد آن را خارج کنید. محل آن را با آب شستوشو دهید و از یک بسته یخ برای کاهش درد و تورم استفاده کنید. کرمهای معمولی ضدخارش، قرصهای ضددرد و آنتیهیستامینها را میتوان برای کاهش عوارض استفاده کرد. همچنین میتوانید از ترکیب آب و جوش شیرین برای کاهش خارش استفاده کنید.
اگر واکنش شما و یا دیگران به نیش حشره شدید بود با اورژانس تماس بگیرید. قبل از رسیدن اورژانس سعی کنید توجه داشته باشید که لباس فرد موردنظر در تنش راحت بوده و او به یک طرف دراز کشیده باشد. اگر تنفس او قطع شد از عمل CPR استفاده کنید.
اگر عنکبوت قهوهای و بیوهی سیاه شما را نیش زد، حتی اگر نشانههای آن چندان مشهود نیست، باز هم به اورژانس مراجعه کنید. این موضوع برای نیش عقرب نیز صدق میکند.
در طولانیمدت چه انتظاری داشته باشیم؟
اغلب، نیش حشرات بعد از چند روز بهتر میشوند. منطقهی گزش را طی چند روز بعد هم زیر نظر داشته باشید. اگر محل زخم بدتر شد با پزشک خود تماس بگیرید.
اگر نیش بعضی حشرات بهسرعت درمان نشود، میتواند خطر مرگ در پی داشته باشد. درصورت بروز نشانههای جدی، احتمال دارد پزشک اپینفرین تجویز کند؛ این هورمونی است که از بروز شوک آنافیلاکتیک جلوگیری میکند.
نکات مهم برای جلوگیری از نیش حشرات
وقتی در کنار کندو یا لانهی حشرات قرار دارید، احتیاط بیشتری بهخرج دهید. وقتی در طبیعت قرار دارید، نکات زیر را رعایت کنید:
- کلاه و لباسی بپوشید که همهی اعضای بدنتان را میپوشاند.
- از رنگهای خنثی استفاده کنید و از پوشیدن لباسهایی که طرحشان گلدار است، خودداری کنید.
- از عطر و لوسیونهای معطر استفاده نکنید.
- غذاها و نوشیدنیها را بپوشانید.
- از شمع سیترونلا (دور کننده حشرات) استفاده کنید.
عکس حساسیت به نیش حشرات
10 جای نیش حشرات که هر کسی باید آنها را بشناسد
بسیار مهم است که توان تشخیص جای گزیدگیهای حشرات گوناگون را داشته باشید تا بهترین و مناسبترین روش درمان آن را اعمال کنید.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فصل هیجانانگیز تابستان فرارسیده و اغلب مردم بیشتر وقت خود را در بیرون از خانه سپری میکنند. در دل طبیعت بودن مزایای فراوانی دارد و علاوه بر تاثیر مثبت در روحیه افراد، در جسم آنها نیز تغییراتی بسیار خوبی ایجاد میکند. از جمله میتوان به کاهش میزان استرس و افسردگی یا تنظیم فشار خون اشاره کرد.
اما این گردش لذت بخش گاهی اوقات مشکلاتی خاص خود را نیز بدنبال دارد. از جمله باید به گزیده شدن توسط نیش حشرات اشاره کرد.
از زنبور معمولی گرفته تا زنبور سرخ و پشه و کنه حشراتی هستند که بدن انسان را میگزند و ممکن است بیماریهای مختلفی را به بدن منتقل کنند.
از این رو
برای آشنایی با ۱۰ جای نیش حشرات که لازم است همه آنها را بشناسند در ادامه با روزیاتو همراه باشید.
زنبور سرخ
جای نیش زنبور سرخ
وقتی زنبور سرخ جایی از بدن انسان را نیش بزند، بلافاصله قرمز و متورم میشود. حتی ممکن است محل گزیدگی تاول بزند. نیش زنبور قرمز بسیار دردناک است و برای بعضیها غیر قابلقابل تحمل است. نیش آن نیز سمیتر از نیش زنبور معمولی است زیرا خرزنبور (زنبور سرخ) از نمونه معمولی بزرگتر است.
نیش این حشره حاوی هیستامین و استیل کولین است.
اگر قربانی در دست و پا احساس سردی داشت یا گوشها و لبهایش کبود شد و در تنفس خود نیز با مشکل مواجه شد حتما او را به نزد پزشک ببرید زیرا ممکن است به نیش زنبور قرمز حساسیت شدید داده باشد.
زنبور عسل
جای نیش زنبور عسل
پس از گزیده شدن توسط زنبور عسل شما باید نیش آن را از بدن خود خارج کنید. پس از اینکه این زنبور فرد را نیش میزند، محل گزیدگی قرمز و متورم خواهد شد. فرد احساس سوزش و درد تیز دارد و کمی پس از گزیده شدن خارش شدید ایجاد خواهد شد.
اگر به نیش زنبور عسل حساسیت ندارید، نباید نگران چیزی باشید. همه مشکلات همینجا تمام میشوند. اما اگر آلرژی دارید، احتمالا در تنفس با مشکل مواجه خواهید شد که یک مساله جدی است و حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
زنبور بیعسل (زنبور کارگر)
جای نیش زنبور بیعسل (زنبور کارگر)
نشانههای نیش زنبور کارگر همانند نیش زنبور عسل است، یعنی جای نیش متورم و سرخ میشود و فرد در محل گزیدگی دچار سوزش و درد میشود و پس از چند دقیقه خارش میگیرد. البته ممکن است روی پوست خونریزی هم مشاهده شود. زنبور کارگر میتواند چندین بار نیش بزند.
همانند نیش زنبور عسل بسیار مهم است بدانید که آیا به سم آن حساسیت دارید یا خیر.
نیش پشه
جای نیش پشه
نیش حشرههای مختلف، به شکلهای گوناگون روی پوست پدیدار میشوند. تقریبا همه ما با جای نیش پشه به خوبی آشنا هستیم؛ دانههای قرمز و برجسته. اغلب پشه جاهایی از پوست را نیش میزند که زیر لباس نیست. محل مورد علاقه این حشره برای نیش زدن هم اغلب جاهایی که پوست نازک است و راحت میتوان به رگ خونی دسترسی داشت.
پشه پس از نیش زدن، بزاق خود را وارد زخم میکند. این بزاق حاوی ماده ضد انعقاد خون است و باعث رقیق شدن خون میشود. همین مساله باعث میشود تا پوست قرمز و متورم شود و خارش بگیرد.
کنه
جای نیش کنه
جایی که کنه نیش میزند به صورت یک دایره قرمز میشود. این حشره ممکن است برای مدت طولانی در بدن قربانی باقی بماند و با مکیدن خون، بدنش بزرگتر شود.
موضوع بدی که در مورد کنه وجود دارد این است که نیش آن میتواند بیماریهایی همچون ورم مغز، بیماری لایم (نوعی عفونت اسپیروکتی چندسیستمی) یا مشکلات سلامتی دیگری رابرای فرد بدنبال داشته باشد.
اگر حشره را از بدن جدا کردید اما متوجه شدید که قرمزی آن برطرف نمیشود و بزرگتر هم میشود، خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید.
کک
جای نیش کک
نیش کک را میتوان با جای نیش پشه یا حساسیت اشتباه گرفت زیرا همانند آن به شکل دانههای متورم و قرمز است. اما با این تفاوت که جای نیش کک دردناک است و پس از خاراندن دردش بیشتر میشود.
کک اغلب به پاها حمل میکند و وقتی قربانی خواب است او را نیش میزند. یک کک میتواند بارها نیش بزند. به همین خاطر، محل گزیدگیها بین یک تا دو سانتیمتر بیشتر با هم فاصله ندارند.
ککها ناقل عفونتهای شدید و مزمن هستند.
مورچه
بیشتر مورچهها برای انسان خطری به همراه ندارند. البته گفتنی است که مورچه قرمز آتشین میتواند مشکلات بسیاری برای فرد پدید بیاورد. به این صورت که محل گزیدگی به صورت تاول چرکی (کورک) در میآید و بعدا ممکن است به اسکار یا زخم بدل شود.
نیش مورچه حاوی سم است بنابراین ممکن است قربانی به آن حساسیت بدهد یا حمله آلرژیک بشود. نیش مورچههای معمولی خطرات کمتری بدنبال دارد.
گاز مورچه همانند نیش پشه به صورت دانههای قرمز و متورم ظاهر میشود که برای مدت طولانی خارش دارد. هنگام گاز گرفتن مورچه، قربانی احساس سوختگی پیدا میکند بهگونهای که انگار آب جوش روی پوستش میریزند.
خرمگس
خرمگس شبیه مگس اما بزرگتر از آن است. نیش این حشره بسیار دردناک است و خون انسان را هم میمکد. پس از گزیدگی ابتدا یک نقطه کوچک قرمز در بدن ظاهر میشود که کمتر از یک میلیمتر اندازه دارد. سپس متورم میشود و شروع به خارش میکند.
خرمگس ناقل انواع بیماریها همانند تولارمی (تب خرگوش) هستند و در بیشتر مواقع به حیوانات اهلی حمله میکنند تا انسانها.
شپش
جای نیش شپش
اگر متوجه شدید در محل رویش موها روی پوستتان (سر، گردن یا پشت گوشها) لکههای قرمز کوچکی همانند جای نیش پشه وجود دارد بدانید که شپش سر گرفتهاید. اگر این نشانهها روی کمر، شکم، دستها یا پاها ظاهر شوند شپش معمولی نیش زده است.
این نیشها در فاصله کم از هم قرار دارند. باید بدانید که شپش بیماریهای مزمنی همچون تب خندق یا تیفوس (شبه حصبه) را منتقل میکنند. به همین سبب بسیار مهم است که مراقب این حشرات باشید.
ساس
جای نیش ساس
در نگاه اول، جای نیش ساس شبیه کک و پشه است و به صورت نقاط قرمز و متورم پدیدار میشود که پس از مدتی خارش میگیرند. اما برای اینکه بتوانید تشخیص دهید که دانههای روی پوست در نتیجه گزیدگی کدام یک از این حشرات است، باید بگوییم که وقتی ساس دست و پا را نیش میزند، فاصله دانهها از هم بسیار کم است و جای آنها هم دردناکتر از نیش پشه است.
همچنین باید توجه داشته باشید که ساسها شبها انسان را نیش میزنند.
درمان پف روی پلک ناشی از نیش پشه
درمان نیش پشه با ۱۰ ماده موثر که از التهاب شما میکاهد

فصول گرم سال، با تمام زیبایی و لطافتی که به همراه خود میآورند، یک عیب هم دارند و آن هم حضور پشههاست! این موجودات کوچک میتوانند با نیش خود، موجب آزار و حتی بیماری انسانها شوند. پشهها میتوانند ناقل بیماریهای کشندهای مثل مالاریا باشند. با ما در این مقاله همراه شوید تا شما را با روشهای درمان نیش پشه آشنا کنیم.
پشهها با تغذیه از خون انسان و حیوانات، زنده میماند. آنها با استفاده از اندام لولهمانند، نازک و تیزی که در دهان خود دارند، پوست انسان یا حیوانات را سوراخ میکنند و خون آنها را میمکند. پشهها بهقدری بزرگ هستند که میتوان آنها را با چشم غیرمسلح دید. پشههای نر شاخکهایی پردار دارند که به آنها در تشخیص حضور پشههای ماده، کمک میکند. شاخکهای پشههای ماده، به اندازهی نرها پرپشت نیست. نرها معمولا حدود یک هفته عمر دارند و مادهها میتوانند تا چندین ماه هم زنده بمانند.
شاید پشهها موجوداتی کوچک باشند و عمر کوتاهی داشته باشند، اما میتوانند تأثیرات مخربی بر زندگی انسان بگذارند. از خارش منطقهی گزیده شده گرفته تا انتقال بیماریها، پشهها میتوانند اغلب آزاردهنده و گاهی مرگبار باشند.
ما اغلب گزیده شدن را هنگامی که اتفاق میافتد احساس نمیکنیم، چون سوراخ ایجاد شده بسیار کوچک است. اما بعد از این که تأثیر خود را گذاشت، میتواند بسیار آزاردهنده و آسیبزننده باشد.
از علائم گزش پشه میتوان به خارش، تورم، کبودی و گاه عفونت پوستی اشاره کرد. همچنین در برخی از نقاط جهان، نیش پشه میتواند باعث بیماریهای کشندهای مانند مالاریا و تب استخوانشکن شود.
زیستگاه و عادات مشترک پشهها
پشهها در میان چمنها و بوتههایی که در نزدیکی محل زندگی انسانها هستند، زندگی میکنند. معمولا بهترین مکان برای جفتگیری پشهها، در کنار آبهای راکد است. پشهها اغلب در مکانهایی همچون سنگابهای بلااستفاده (سنگابهای کمعمقی که برای آبتنی و نوشیدن پرندگان در باغچه قرار میدهند)، ناودانهای مسدود، راهآبها، استخرها، تالابها و مکانهای دیگری که آب در آن راکد باشد، گردِ هم میآیند.
این پشههای ماده هستند که انسان را نیش میزنند. با اینکه پشههای نر و ماده هر دو از آب و شهد گیاهان تغذیه میکنند، اما پشههای ماده برای تولیدمثل به خون نیز نیاز دارند. زمانی که آنها شما را نیش میزنند، باعث ایجاد برجستگی روی پوست و خارش آن ناحیه میشوند. آنها همچنین میتوانند بیماریهای مختلفی را بین حیوانات و انسانها (و از یک انسان به انسان دیگر) منتقل کنند.
وقتی پشهها ما را نیش میزنند، در حین مکیدن خون، بزاق خود را وارد بدنمان میکنند؛ این بزاق حاوی پروتئینی است که بسیاری از انسانها به آن حساسیت دارند. بنابراین سیستم ایمنی بدن به آن واکنش نشان میدهد و باعث بهوجود آمدن برجستگیهای قرمز رنگ و خارش میشود.
پشهها قربانیان خود را (از میان انسانها) بر اساس بوی کربن دیاکسید و دیگر مواد شیمیایی موجود در عرق بدن انتخاب میکنند.
نیش پشه چه عوارضی دارد؟
تقریبا بلافاصله بعد از پشهگزیدگی، آن ناحیه از پوستتان حالت برجسته پیدا میکند. در برخی موارد، ممکن است نقطهی کوچکی را نیز وسط آن ببینید. این برجستگی خیلی زود متورم، قرمز و سخت میشود. پشهها ممکن است همزمان سایر نقاط بدن شما را نیز بگزند.
اگر سیستم ایمنی بدن شما دچار اختلال باشد، احتمال دارد بدنتان واکنشهای شدیدتری نشان دهد، مثل کهیر، ورمهای بزرگ یا قرمزی و تورم غدد لنفاوی. معمولا عوارض نیش پشه در کودکان بیشتر از بزرگسالان است.
بعد از نیش پشه، چه احساسی دارید؟
زمانی که پشه نیش خود را در پوستتان فرو میکند، ممکن است احساس سوزش داشته باشید. پس از آن آزاردهندهترین عارضه، خارش پوست است.
در اکثر مواقع، واکنش بدن به نیش پشه بسیار خفیف است و ظرف چند روز از بین میرود. نیش پشه، بیشتر در کودکان و افرادی که دچار نقصی در سیستم ایمنی بدنشان هستند، دردسرساز میشود. در موارد نادر، ممکن است که فرد واکنش آلرژیک شدیدتری را تجربه کند که باعث درد بدن، سردرد و تب میشود.
پشهها چه بیماریهایی را منتقل میکنند؟
پشهها میتوانند ویروسها، باکتریها و انگلها را از راه بزاق خود منتقل کنند. زمانی که پشهها شما را نیش میزنند، میتوانند پاتوژنها (عوامل بیماریزا) را به بدنتان منتقل کنند و باعث بیماریهای خطرناک و حتی کشنده شوند، مثلا پشههایی وجود دارند که ناقل بیماریهای مالاریا، ویروس نیل غربی، تب دنگی، تب زرد و چندین ویروس دیگر هستند که باعث بیماری آنسفالیت (التهاب مغز) میشوند.
بیماری مالاریا در آمریکا نادر است اما در سایر نقاط جهان شیوع بیشتری دارد. به گفتهی سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۱۵ بیش از ۲۰۰ میلیون مورد بیماری مالاریا گزارش شده است که در اکثر آنها، پشهها عامل انتقال بیماری بودهاند. این امر سبب شده است تا پشهها به عنوان یکی از مرگبارترین حیوانات شناخته شوند.
برخی بیماریها نیز از طریق نیش پشه منتقل نمیشوند که از بین آنها میتوان به بیماری ایدز و هپاتیت اشاره کرد.
جلوگیری از نیش پشه چگونه امکانپذیر است؟
شما نمیتوانید کاملا از نیش پشهها جلوگیری کنید اما این شانس را دارید که احتمال آن را کاهش دهید. همانطور که گفته شد، پشهها در آب پرورش مییابند، پس تا جایی که امکان دارد، در نزدیکی آبهای راکد سکونت نکنید. هر چیزی را که احتمال دارد آب در آن جمع شود و راکد بماند، خالی نگه دارید. آب حوضهای کوچک را یک بار در هفته عوض کنید و زمانی که استخر کوچک کودکان مورد استفاده قرار نمیگیرد، آب آن را تخلیه نمایید.
همچنین باید چمنها و گیاهان نزدیک منزلتان را کوتاه و مرتب نگه دارید. برای پنجرههایتان توری نصب کنید تا مانع از ورود پشهها شود. اگر به جایی پر از درخت و چمن میروید، لباسهای آستینبلند و شلوارهای بلند بپوشید و از مواد دافع حشرات استفاده کنید.
برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی که توسط پشهها منتقل میشوند، قبل از سفرهای خارجی مطمئن شوید که بهروزترین واکسیناسیون را دریافت کردهاید. میتوانید از پزشک خود بخواهید که برای پیشگیری از مالاریا یا بیماریهای دیگر، داروهای خوراکی تجویز کند.
در حالت ایدهآل، شما میتوانید با پوشیدن لباس آستینبلند، شلوار بلند یا هر اقدام حفاظتی دیگر، از گزیده شدن توسط پشهها جلوگیری کنید. اما اگر پشه شما را نیش زد، درمانهای طبیعی بسیاری وجود دارند که میتوانند عوارض ذکر شده را تسکین دهند و منطقهی آسیبدیده را درمان کنند. در ادامه، چند درمان خانگی را برای رفع عوارض ناشی از نیش پشهها، ارائه میکنیم:
۱. لیمو
لیمو دارای خواص ضدالتهاب و بیحسکنندگی طبیعی است و مؤثرترین درمان نیش پشه به حساب میآید. لیمو را به دو نیم تقسیم کنید و قسمت داخلی یکی از نیمهها را روی محل گزیدگی، بمالید تا تسکین یابد. حتی میتوانید پوست زرد لیمو را به پوستتان بمالید.
از آبلیمو در محل پشهگزیدگی استفاده کنید، چرا که به کاهش ابتلا به عفونت کمک میکند. یکی دیگر از راهکارهای درمان این است که به آبلیمو ریحان لهشده اضافه کنید و این ترکیب را روی ناحیهی آسیبدیدهی پوست قرار دهید.
۲. پیاز یا سیر خرد شده
پیاز و سیر به کاهش تورم و تسکین خارش ناشی از نیش پشه کمک میکنند. علاوه بر آن، بوی قوی آنها، حشرات و پشهها را دفع میکند. پیاز یا سیر را خرد کنید و مستقیما روی ناحیهی گزیدگی، قرار دهید. بگذارید چند دقیقه بماند و سپس آن را بشویید.
۳. جوش شیرین
جوش شیرین میتواند خارش ناشی از نیش پشه را رفع کند. جوش شیرین قلیایی است و Ph پوست را خنثی میکند و خارش را تسکین میدهد. یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب حل کنید. پارچهی تمیزی را به این محلول آغشته کنید و سپس آن را روی ناحیهی گزیدگی بگذارید (به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه).
راهحل دیگری هم وجود دارد: با استفاده از عنبرسایٔل و جوش شیرین، خمیر درست کنید. مقداری از این خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه روی پوستی که پشه نیش زده است، قرار دهید. سپس آن ناحیه را با آب ولرم بشویید.
۴. آلوئهورا
آلوئهورا یک ضدعفونیکنندهی طبیعی و یکی از بهترین درمانها برای نیش حشرات است. این گیاه، درد، تورم و خارش را کاهش میدهد و باعث افزایش سرعت بهبودی میگردد.
قسمت گوشتی برگ آلوئهورا را برش دهید تا ژل آن خارج شود. اگر گیاه آلوئهورا ندارید، میتوانید از ژل آن استفاده کنید که در بسیاری از فروشگاهها موجود است و میشود به راحتی تهیه کرد. آلوئهورا را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس ژل را مستقیما روی محل گزیدگی بمالید.
۵. نمک
نمک به علت داشتن خواص ضدعفونیکننده و ضدالتهاب خود، یکی دیگر از درمانهای آسان برای جای نیش پشه است. محلولی متشکل از چند قطره آب و مقدار کمی نمک درست کنید و روی محل پشهگزیدگی قرار دهید. در روش دیگر میتوانید پودر سیر، نمک و آب (هر کدام به مقدار یکسان) را با یکدیگر ترکیب کنید و خمیر بهدست آمده را روی محل گزیدگی قرار دهید. شاید به مدت چند ثانیه احساس سوزش کنید اما درد و خارشتان به سرعت تسکین مییابد. اگر نزدیک ساحل زندگی میکنید، در دریا شنا کنید تا با نمک طبیعی موجود در آب، پوست خود را شستوشو دهید.
۶. یخ
دمای سرد گسترش مواد التهابزا را در محل پشهگزیدگی، محدود میکند؛ همچنین یخ باعث میشود تا ناحیهی گزیده شده بیحس شود و علائم مختلف آن فورا تسکین یابد. کیسهی یخ را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در ناحیهی گزیدگی قرار دهید. این کار باعث تسکین تورم و خارش میشود. اگر یخ در دسترس نبود، ناحیهی آسیبدیدهی پوست را به مدت چند دقیقه زیر شیر آب سرد بگیرید. یا میتوانید یک بطری آب سرد یا کیسهای از سبزیجات منجمد را روی پوست خود قرار دهید.
۷. الکل
الکل یک ضدعفونیکنندهی خانگی معمولی است که میتوانید از آن برای تسکین سوزش ناشی از نیش پشه و کاهش احتمال ابتلا به عفونت استفاده کنید. مقداری پنبه را آغشته به الکل کنید و روی پوست بمالید. ابتدا ممکن است کمی سوزش ایجاد کند اما خیلی زود خارش و تورم از بین میرود. اگر الکل ندارید، میتوانید از دهانشویه استفاده کنید، چون حاوی مقدار زیادی الکل است.
۸. روغن درخت چای
روغن درخت چای دارای خواص ضدعفونیکننده است که میتواند زخمهایی باکتریایی همچون آکنه و جای نیش پشه را بهبود بخشد. این ماده همچنین در کاهش تورم و خارش مؤثر است.
مقداری پنبه را به روغن درخت چای آغشته کنید و روی محل گزیدگی بمالید. اگر پوستتان حساس است، از این روش درمانی استفاده نکنید چون باعث تحریک پوست میشود. در این صورت میتوانید از روغنهای اسانسدار دیگری مثل روغن اسطوخودوس یا سدر استفاده کنید.
۹. خمیردندان
خمیردندان میتواند در کاهش خارش ناشی از گزش پشه مؤثر باشد. مقداری از خمیردندان را روی پوست بمالید.
برای اینکه سریعتر و بهتر نتیجه بگیرید، از خمیردندان با عصارهی نعناع استفاده کنید، چون دارای خواص ضدالتهاب است. همچنین میتوانید از خمیردندانهایی که حاوی جوش شیرین یا جوهر نعناع خشک هستند، استفاده کنید. بهتر است از خمیردندانهای ژلهای استفاده نکنید.
۱۰. آسپرین
آسپرین خاصیت ضدالتهاب بالایی دارد که میتواند در کنترل تورم ناشی از نیش پشه مؤثر باشد. یک عدد قرص آسپرین را بسابید تا کاملا پودر شود. چند قطره آب به آن اضافه کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد. خمیر را روی محل گزیدگی قرار دهید و بگذارید چند ساعت بماند. سپس آن را با آب ولرم بشویید. همچنین میتوانید محل گزیدگی را با آب مرطوب کنید، سپس قرص آسپرین را روی آن بمالید.
بسیاری از افراد، با درمانهای خانگی ذکر شده در این مقاله، بهبود یافتهاند. با این حال، اگر تورم و سوزش ادامه یافت، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
جای نیش عنکبوت
اگر عنکبوت سمی شما را نیش زد، مثلا عنکبوت بیوه سیاه یا عنکبوت گوشه گیر قهوهای، سریعا به سراغ درمانهای پزشکی بروید. همچنین اگر مطمئن نیستید عنکبوتی که شما را نیش زده است سمی بوده یا نه، از کمکهای پزشکی استفاده کنید. قبل از اینکه اتفاق ناخوشایندی به خاطر نیش و گزیدگی عنکبوت برایتان بیفتد بهتر است از این چند روش خانگی درمان نیش عنکبوت استفاده کنید و سپس اگر فکر کردید نیش عنکبوت سمی بوده حتما از یک مرکز درمانی مجهز کمک بگیرید. در ادامه ۱۰ درمان خانگی گزیدگی عنکبوت در شرایط اضطراری آمده است.
عنکبوتها، مانند بسیاری از حشرات گزنده، از انسانها تغذیه نمیکنند. عنکبوتها معمولا از نیش زدن به عنوان ساز و کاری دفاعی استفاده میکنند. اکثر نیش عنکبوتها، که در پزشکی با عنوان «آراکنیدیزم» شناخته میشوند، موضوع مهمی به شمار نمیآیند.
علائم نیش عنکبوت
این نیشها میتوانند باعث بروز علائم خفیفی مانند التهاب، قرمزی، درد و خارش جزیی بشوند. بسته به نوع عنکبوت، علائم گزیدگی ممکن است چند ساعت، تا چند روز یا حتی چند هفته طول بکشند.
اما نیش عنکبوتهای سمی مانند بیوه سیاه یا گوشهگیر قهوهای که عموما در جاهای دنج و خلوت زندگی میکنند خطرناک است.
در چنین مواردی، توصیه میشود از کمکهای پزشکی استفاده کنید، به خصوص اگر علائمی ماننده ورم شدید، درد و خشک شدگی زیاد، اسپاسمهای عضلانی، تب و لرز، درد شکمی، استفراغ، تنگی نفس و سبکی سر داشتید.
بعضی وقتها، یک نیش ممکن است همان لحظه چیز جدی به نظر نرسد اما شاید با گذر زمان شدت بگیرد.
هنگام درمان نیش عنکبوت، هدف اصلی خنثی کردن نیش و رها شدن از سموم موجود در بدن است. بسیاری از درمانهای خانگی موثر هستند که میتوانند این علائم را تسکین بدهند و روند خوب شدن را بهبود ببخشند. اگر علائم بعد از چند روز به قوت خود باقی بودند حتما به پزشک مراجعه کنید.
و اما ۱۰ بهترین درمان خانگی برای نیش عنکبوت عبارتند از:
۱. بستهی یخ
وقتی عنکبوت نیشتان زد، اولین کاری که باید انجام دهید تمیز کردن زخم با آب و صابون است. بعد، یک بستهی یخ را روی محل آسیب دیده قرار دهید. دمای سرد به بیحس شدن انتهای عصبها، تسکین خارش و کاهش ورم و التهاب کمک خواهد کرد.
– چند قالب کوچک یخ را داخل یک حولهی نازک بپیچید و آن را روی ناحیهی آسیب دیده به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید. ظرف ۲۴ ساعت اول در صورت نیاز این کار را تکرار کنید.
– همچنین میتوانید ناحیهی آسیب دیده را به مدت چند دقیقه زیر شیر آب سرد بگیرید.
نکته: هرگز یخ را مستقیما روی پوست نگذارید!
مطلب مرتبط: درمان نیش پشه: ۲۰ درمان خانگی گزیدگی و خارش نیش پشه
۲. جوش شیرین
جوش شیرین درمان موثری برای نیش عنکبوت است. این مادهی قلیایی میتواند به بیرون کشیدن زهر کمک کند، که همین باعث کاهش درد، خارش و التهاب میشود.
۱. ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین را با ۳ قاشق چایخوری آب مخلوط کنید.
۲. به کمک یک گلولهی پنبه، این مخلوط را به مدت ۵ دقیقه روی ناحیهی آسیب دیده بمالید.
۳. آن ناحیه را با آب ولرم بشویید.
۴. اگر ناراحتی ادامه پیدا کرد، بعد از چند ساعت درمان را تکرار کنید.
۳. نمک برای درمان نیش عنکبوت
نمک درمان سادهی دیگری است که دارای خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی است. این ماده میتواند به طرز موثری زهر نیش عنکبوت را بیرون بکشد تا فرایند بهبودی تسریع پیدا کند. به علاوه، التهاب و قرمز شدگی را کاهش میدهد.
۱. ناحیهی آسیب دیده را به طور کامل با آب ولرم بشویید.
۲. کمی نمک روی یک کهنهی خیس بپاشید.
۳. این کهنه یا تکه پارچه را به صورت بانداژ به مدت یکی دو ساعت دور محل آسیب دیده بپیچید و بعد آن را بر دارید.
۴. اگر لازم شد این عمل را تکرار کنید.
مطلب مرتبط: مارگزیدگی: ۲۰ درمان خانگی که از نیش مار جان سالم به در ببرید
۴. زغال چوب فعال
زغال چوب فعال یکی دیگر از گزینهّای درمانی است. این ماده یک خاصیت جذب ذاتی دارد که به بیرون کشیدن و پاکسازی بدن از مواد سمی کمک میکند. بعد از آنکه مواد سمی از بدنتان خارج شد، التهاب و حساسیت به صورت خودکار کاهش پیدا میکند.
– از کمی زغال چوب فعال و کمی آب خمیر درست کنید. بعد از تمیز کردن و شستن کامل با آب گرم، آن را روی ناحیهی آسیب دیده بگذارید. برای آنکه خمیر ثابت بماند از یک باند استفاده کنید. برای روز اول هر سه ساعت یک بار این کار را تکرار کنید تا مواد سمی خنثی شوند. در صورت نیاز، روز بعد نیز این درمان را انجام دهید.
– همچنین میتوانید بعد از مشورت با پزشک کپسولهای زغال چوب فعال مصرف کنید.
۵. سیب زمینی برای درمان نیش عنکبوت
روش ساده و موثر دیگر استفاده از سیب زمینی نشاسته دار است. سیب زمینی میتواند خارش و التهاب را کم کند، که تا حدودی به خاطر خواص ضد حساسیت و تسکین دهندگی آن است. به علاوه، ناحیهی آسیب دیده را مرطوب نگه میدارد تا فرایند درمان تسریع شود.
۱. یک عدد سیب زمینی بزرگ را به طور کامل پوست بگیرید.
۲. سیب مینی را رنده کنید.
۳. مشتی از این سیب زمینیهای رنده شدهی خیس را داخل یک تکه پارچهی نازک بریزید و محکم گره بزنید.
۴. با مالیدن الکل ناحیهی آسیب دیده را تمیز کنید، سپس ضماد سیب زمینی را روی آن بگذارید.
۵. تا زمانی که شروع به خشک شدن میکند بگذارید به همان حالت بماند.
۶. ضماد سیب زمینی کهنه شده را بردارید و آن ناحیه را با آب گرم بشویید.
۷. یک ضماد سیب زمینی تازه استفاده کنید و تا از بین رفتن علائم به درمان ادامه دهید.
مطلب مرتبط: ۵ دلیل که چرا پشه برخی آدمها را نیش میزنند و برخی دیگر را خیر
۶. آسپرین برای درمان نیش عنکبوت
همچنین میتوانید برای رهایی از علائم جزئی نیش عنکبوت از آسپرین استفاده کند. این دارو زهر را خنثی و فرایند درمان را تسریع میکند. به علاوه، خواص ضد التهابی آن میتواند به نحو موثری ورم و التهاب را کنترل کند.
۱. ۱ تا ۲ عدد قرص آسپرین را در کمی آب مخلوط کنید تا خمیر درست شود.
۲. این خمیر را روی زخم بگذارید.
۳. بگذارید یکی دو ساعت بماند، بعد آن را با آب ولرم بشویید.
۴. در صورت نیاز یک یا دو بار این عمل را تکرار کنید.
۷. زردچوبه
این ادویه یک ضد درد طبیعی و حاوی خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده و آنتی اکسیدانی است. این ماده با کاهش درد، ورم و التهاب میتواند فرایند بهبودی را تسریع کند.
– ۱ تا ۲ قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در مقدار کافی روغن زیتون بریزید تا خمیری از آن به دست بیاید. این خمیر را روی ناحیهی آسیب دیده قرار دهید. بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بماند و بعد آن را با آب گرم بشویید.
– یا، ۱ قاشق غذاخوری پودر زردچوبه، یک مشت برگ کاملا شسته شدهی چریش و کمی آب را در یک مخلوط کن با هم قاطی کنید تا خمیر غلیظی از آن به دست بیاید. این خمیر را روی ناحیهی آسیب دیده قرار دهید، بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بماند و بعد آن را با آب گرم بشویید.
هر یک از این درمانها را چند بار تکرار کنید.
۸. آب لیمو برای درمان نیش عنکبوت
همچنینی میتوانید برای رهایی از خارش، ورم، و التهاب از آب لیمو نیز استفاده کنید. این مایع به عنوان یک ضد درد طبیعی به از بین بردن راشهای پوستی ناشی از نیش عنکبوت و همین طور جلوگیری از عفونت نیز کمک میکند.
– آب یک عدد لیموی تازه را بگیرید و آن را با استفاده از یک گلولهی پنبه روی ناحیهی آسیب دیده بمالید. بگذارید خشک شود و بعد آن را با آب ولرم بشویید.
– یا اینکه، میتوانید یک تکه لیمو را بردارید و آن را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی ناحیهی آسیب دیده بمالید. ۵ دقیقهی دیگر صبر کنید، بعد آن را بشویید.
هر یک از این درمانها را چند بار در روز امتحان کنید.
۸. آلوئه ورا
همچنین میتوانید از ژل آلوئه ورا برای درمان نیش عنکبوت استفاده کنید. این ژل دارای خواص ضد درد طبیعی و همچنین ضد التهابی و آرامش بخش است که میتواند به کاهش درد، ورم و خارش کمک کند. همچنین میتواند با مرطوب نگه داشتن محل زخم فرایند درمان را تسریع کند.
۱. به طور کامل یک برگ آلوئه ورا را بشویید.
۲. آن را شکاف بدهید و ژل آن را خارج کنید.
۳. این ژل تازه را روی ناحیهی آسیب دیده بمالید.
۴. برای مدت چند روز این درمان را چند بار در روز تکرار کنید.
نکته: ژل باقیمانده را در یخچال نگهداری کنید.
۱۰. نعناع فلفلی برای درمان نیش عنکبوت
این گیاه خواص ضد التهابی و ضد دردی از خود نشان میدهد که میتواند به تسکین درد، ورم و التهاب کمک کند. حتی خارش ناشی از نیش عنکبوت را نیز تسکین میدهد و بر طرف میکند.
– آب نعناع فلفلی تازه گرفته شده را روی ناحیهی آسیب دیده بمالید. بگذارید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند بعد آن را با آب سرد بشویید. این درمان را در صورت نیاز یک یا دو بار در روز تکرار کنید.
– یا اینکه، ۱ یا ۲ قطره روغن نعناع فلفلی را مستقیما ۲ یا ۳ بار در روز روی ناحیهی آسیب دیده بمالید.
نکته: همیشه قبل از مالیدن مستقیم روغن نعناع فلفلی روی پوست یک تست (موضعی) نقطهای انجام بدهید.
توصیهها و نکات بیشتر برای درمان نیش عنکبوت
– گزیدگی را یکی دو روز زیر نظر بگیرید تا شاهد میزان بر طرف شدن علائم باشید.
– سعی کنید ظاهر عنکبوتی که نیشتان زده است را به خاطر بسپارید. این به نوع درمان کمک خواهد کرد.
– هنگام جابهجا کردن جعبههای قدیمی داخل انبار یا هیزمها، برای پیشگیری از نیش عنکبوت، پیراهنهای آستین دار و شلوار، کلاه، دستکش و چکمه بپوشید.
– وقتی سایبانها، گاراژها، زیرزمینها، اتاقّای زیر شیروانی و فضاهای تنگ و باریک را تمیز میکنید فوقالعاده مواظب باشید.
– وسایل باغبانی را که خیلی وقت است از آنها استفاده نکردهاید خوب تکان بدهید.
– با نصب توری روی قاب درها و پنجرهها از ورود عنکبوتها به خانه جلوگیری کنید.
– جعبهها، لباسها و سایر اقلام قدیمی را که دیگر احتیاج ندارید از انباریتان دور بیندازید.
– نگذارید در باغچهتان سنگها روی هم جمع شوند.